Foto: Publicitātes foto
Liepājā, kultūras centrā "Wise" 22. februārī uzstāsies projekts "Mixhell", kuru veido pasaulslavenais bundzinieks Igors Kavalera (Iggor Cavalera) un Laima Leitona (Laima Leyton), izpildot alternatīvo, elektronisko deju mūziku, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Plašākai publikai Igora Kavaleras vārds ir zināms saistībā ar "thrash metal" grupu "Sepultura", kuru 1984. gadā dibināja kopā ar brāli Maksu Kavaleru. Vēlāk, 2008. gadā, abi brāļi izveidoja projektu "Cavalera Conspiracy". Laikā starp abām grupām, ap 2005. gadu, Igors uzsāka dīdžejošanu kopā ar Laimu Leitonu, multimediju mākslinieci un mūzikas producenti. Abi mākslinieki ir pāris ne vien uz skatuves kā projekts "Mixhell", bet arī dzīvē – kopā audzinot savus piecus bērnus.

Projektā "Mixhell" mākslinieki dažādus elektroniskās mūzikas stilus, kā tehno, industrial un acid house, krusto ar rokmūziku un metālmūziku. "Mixhell" priekšnesumā saplūst akustiski un elektroniski radītā mūzika – izmantojot savas zināšanas un spējas, Igors priekšnesumu papildina ar bungu spēli, šādi dodot papildu triecienu citādi standartā esošai deju mūzikas kompozīcijai. Projekts ir sadarbojies ar Džo Godardu (Joe Goddard) no grupas "Hot Chip" un Mutado Pintado no "Paranoid London" un citiem.

Kultūras centrā “Wise” atrodas Liepājā, Alejas ielā 9.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!