Foto: Publicitātes foto

Koncertzālē "Palladium" šā gada 10. aprīlī ar dzīvās mūzikas koncertu pirmo reizi Latvijā uzstāsies vācu elektroniskās mūzikas zvaigzne Saša Rings jeb Apparat, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Mūziķa jaunais albums, ko plānots izlaists šī gada pavasarī, tiek uzskatīts par vienu no 2019. gada gaidītākajiem notikumiem mūzikā.

Līdz ar albuma iznākšanu, vācu elektroniskās mūzikas zvaigzne ieplānojis apjomīgu Eiropas koncertturneju. Mūziķis savos koncertos bieži uzstājas ar instrumentālo pavadījumu – sākot ar klasiskiem stīgu instrumentiem, beidzot ar bungām un sintezatoriem. Arī Rīgā uzstāsies kopā ar pavadošo grupu.

Apparat savu karjeru sāka pirms vairāk nekā 20 gadiem. Viņš līdz šim ir izdevis sešus solo albumus, trīs albumus kopā ar lvācu elektroniskās mūzikas grupu "Moderat", kā arī mini albumus, singlus, remiksus un citas muzikālās sadarbības.

"Savas veiksmīgās darbības dēļ, "Apparat" noteikti būtu iekļaujams elektroniskās mūzikas slavas zālē. Viņa radītā mūzika ir novatoriska, mūsdienīga un ir atstājusi būtisku ietekmi uz pasaules elektronisko mūziku," raksta koncerta rīkotāji.

Sākotnēji "Apparat" radītā mūzika vairāk balstījās tehno un deju mūzikas ritmos, taču, laikam ejot, mūziķis pievērsies ambient noskaņām, koncentrējoties uz jaunu skaņu ne ritmu radīšanu. Pēdējos gados "Apparat" emocionālā elektroniskā mūzika tikusi plaši izmantota TV un kino skaņu celiņos, par savu darbu iegūstot ievērojamu atzinību. Viņa darbs pie filmas "Capri – Revolution" (režisors Mario Martone, 2018) uzvarēja Venēcijas kinofestivālā, iegūstot labākā filmas skaņu celiņa balvu.

Jauno albumu plānots izlaist martā, leģendārās ierakstu kompānijas "Mute" paspārnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!