Foto: Publicitātes foto

Šogad, marta sākumā piecu gadu jubileju svinēs Latvijas 1. Rokkafejnīca Rīgā. Svinības ilgs trīs dienas – no 2. līdz 4. martam un tām dots nosaukums "Sudraba ģitāra", portālu "Delfi" informē Rokkafejnīcas pārstāvji.

Kā sola svinību rīkotāji, Reiterna nama četros stāvos gaidāmi gan jaunumi, gan pārbaudītas vērtības, gan īpašas atkaltikšanās.

Svinības iesāksies jau ceturtdienā, 2. martā, kad notiks otrās filmas triloģijā par Latvijas rokmūzikas vēsturi "Savējie sapratīs" pirmizrāde. Tās nosaukums "Septiņdesmitie. Spožums un posts". Šī triloģijas daļa ir par laiku Latvijas rokmūzikā, kad sevi spoži pieteica toreiz jaunā mūziķu paaudze – Mārtiņš Brauns, Juris Pavītols, Ēriks Ķiģelis, Uldis Marhilēvičs, Jānis Lūsēns, Niks Matvejevs, brāļi Sējāni un brāļi Bartaševiči, Juris Kulakovs un citi.

Pēc filmas par 70. gadu spožumu un postu svinību pirmā diena turpināsies ar grupas "Inokentijs Mārpls" koncertu, bet ceturtdienas noslēgumā – grupas "Wild Detroit Gang" uzstāšanās.

Svinību otro dienu iesāks jaunā grupa "Sudden Lights", kura, lai gan dibināta 2012. gadā, jau paspējusi pietiekami spilgti sevi pieteikt. Grupas dziesma "Priekšpilsētas valsis" ir pārliecinošs apliecinājums jauniešu muzikālajām prasmēm.

Par īpašu priekšnesumu piektdienas vakarā parūpēsies grupa "Indygo". Latvijas 1. Rokkafejnīcas jubilejas reizē, grupas dalībnieku pašu vārdiem runājot, grupa piestās Vecrīgas daudzstāvu roķīgajā kompleksā ar skaistu un emocionālu dziesmu ciklu "Indygo Unplugged".

Piektdienas turpinājums līdz pat nākamās dienas rītam būs "Rock'n'Berries" ziņā.

Svinību jaudas virsotne sagaidāma sestdien, 4. marta vakarā, kuras ievadā uz galvenās skatuves kāps rokenrola komanda "The Big Bluff", vakaru turpinās jubilāri – grupa "Dzelzs vilks", kas pērn nosvinēja pastāvēšanas 25 gadu jubileju.

Īpašs notikums sestdien pusnaktī būs kāda gaidīta atkaltikšanās. Ar ekskluzīvu koncertu piecu gadu svinībās ieradīsies Latvijas 1. Rokkafejnīcas senie un labie draugi kopš "Baltic Beach Party" laikiem Liepājā, vācu fun rock grupa "Audiosmog", bet nakts garumā viesus izklaidēs kaverversiju meistari "CoCo Orchestra".

"Lai gan Roķenes stāstā brīžiem grūti novilkt redzamu līniju starp ikdienu un svētkiem, tomēr jubilejas vienmēr bijušas un ir tās reizes, kad vēlamies aicināt kopā draugus, domubiedrus, paziņas un pat nejaušus garāmgājējus, lai uzsvērtu kopābūšanu, bez kuras nav iedomājama dzīve Reiterna namā," Latvijas 1. Rokkafejnīcas komandas vārdā pauž Raivo Mediņš. "Pieci gadi ir briedums, kad zināmas ilūzijas gaisušas, bet pieci gadi vēl arī nav nekas, lai tikpat dulli, pārgalvīgi un aizrautīgi kā pašā sākumā neturpinātu īstenot iecerēto."

Ieejas biļetes uz jubilejas svinībām 4. martā iespējams iegādāties Latvijas 1. Rokkafejnīcā, "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Latvijas 1. Rokkafejnīca Rīgā tika atvērta 2012. gada martā vēsturiskajā Reiterna namā Vecrīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!