Foto: Publicitātes foto
28.decembrī koncertā "Riga Jazz Vecgada noskaņās" muzicēs orķestra "Rīga" bigbends un diriģents Raitis Ašmanis.

Koncertā piedalīsies arī spožākās Latvijas džeza mūzikas zvaigznes – Jolanta Gulbe-Paškeviča, Amber, Inga Bērziņa, Daumants Kalniņš, Intars Busulis un vokālā grupa "Framest", portālu "Delfi" informē orķestra pārstāvji.

Koncerta pirmajā daļā skanēs divi Džordža Gēršvina instrumentālie skaņdarbi – Kubas uvertīra aranžētāja Krisa Šarpa versijā un "Rapsodija blūza stilā" Gordona Gudvina versijā, kas 2012. gadā ieguva "Grammy" balvu kategorijā "Labākais instrumentālais aranžējums". Uzstāsies solisti Aija Vītoliņa (Amber), Inga Bērziņa un Daumants Kalniņš, atskaņojot pasaulē populāras džeza kompozīcijas un standartus, kā "Lady Is a Tramp", "Mr. Bojangles", "Feeling Good", "Too Close For Comfort". Īpaši Vecgada koncertam Aija Vītoliņa un Daumants Kalniņš sagatavojuši duetu "Baby, It's Cold Outside", kuru komponists Lessers 1944. gadā bija iecerējis kā Ziemassvētku dziesmu. Savukārt Latvijā jauns un vēl nedzirdēts duets – Intars Busulis un Daumants Kalniņš atskaņos dziesmu "Me & My Shadow", kas pasaules popdziesmu topā ir kopš 1927. gada.

Koncerta otrajā daļā bigbenda atskaņojumā skanēs džeza fantāzija par Mocarta Simfonijas g-moll tēmām, ko komponējis Gudvins. Par šo skaņdarbu diriģents Raitis Ašmanis saka: "Ļoti krāšņs aranžējums ir fantāzija par Mocarta populāro tēmu. Skaņdarbs ir ļoti smalks, pat neraksturīgs bigbendam." Vairākas solo dziesmas dziedās Jolanta Gulbe-Paškeviča un Intars Busulis.

Koncerta noslēgumā orķestra "Rīga" bigbends uzstāsies kopā ar vokālo grupu "Framest", un klausītājiem būs iespējams dzirdēt iemīļotās kompozīcijas "Moanin", "I Can't Believe That You're in Love With Me" un "Route 66". Koncerts noslēgsies ar Leonarda Koena "Hallelujah!" dziedājumu.

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!