Foto: Publicitātes foto
VSIA "Latvijas koncerti" šā gada 7. aprīlī – savā 10 gadu jubilejas dienā – dāvina īpašu iespēju iegādāties biļetes uz jebkuru "Latvijas koncertu" rīkoto mūzikas pasākumu ar 50% atlaidi, portālu "Delfi" informē organizācijas sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

"Latvijas koncerti" ir viena no vērienīgākajām koncertorganizācijām Baltijas jūras reģionā, kas ir Kultūras ministrijas pakļautībā esošs uzņēmums. Tas izveidots ar mērķi īstenot ministrijas deleģētus uzdevumus valsts kultūrpolitikas jomā. Katru gadu "Latvijas koncerti" organizē aptuveni 400 koncertu visā Latvijā un piedalās starptautiska mēroga projektos. Aizvadītajā gadā "Latvijas koncertu" rīkotos pasākumus apmeklēja vairāk nekā 145 000 apmeklētāju.

"Latvijas koncertiem" bijis gods Rīgā rīkot koncertus tādiem simfoniskajiem milžiem kā "Berlīnes filharmoniķi", Berlīnes Vācu simfoniskais orķestris, Ķelnes Radio simfoniskais orķestris un Birmingemas simfoniskais orķestris, kas sniedza koncertu Andra Nelsona vadībā.

Katru gadu notiek vairāki "Latvijas koncertu" organizēti un klausītāju iemīļoti festivāli – "Senās mūzikas festivāls", "Eiropas Ziemassvētki", "Rudens kamermūzikas festivāls", "Saxophonia", "Vīnes klasika", "Rīgas festivāls".

Jau vairākus gadus "Latvijas koncerti" sadarbībā ar Kultūras ministriju, Valsts kanceleju un Valsts prezidenta kanceleju ir Valsts svētku koncertu, Ministru kabineta balvas pasniegšanas ceremonijas un gada nozīmīgākā notikuma mūzikā – "Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonijas – rīkotājs.

"Latvijas koncerti" par vienu no savas darbības galvenajiem mērķiem izvirzījusi bērnu un jauniešu muzikālo izglītošanu. Sadarbībā ar muzikālās audzināšanas metodiķiem šai mērķauditorijai (no 1.-12.klasei) tiek veidoti īpaši abonementu koncerti "Mūzika Tev", kuriem ir liela auditorija - ap 23 tūkstoši klausītāju gadā. Tāpat arī īpaša uzmanība tiek pievērsta pirmsskolas vecuma bērniem, kuriem jau vairākus gadus tiek organizēts cikls "Patiešām maziņiem".

"Raugoties uz aizvadītajiem gadiem, izjūtu lepnumu un pateicību par iespēju būt klāt tik nozīmīgu notikumu attīstības procesā," saka VSIA "Latvijas koncerti" direktors Guntars Ķirsis. "Jubilejas gadā es vēlos pateikties visiem mūsu koncertu klausītājiem, gan lieliem , gan maziem par uzticību un atbalstu, jo tieši klausītājs ir mūsu darba visbargākais vērtētājs, kritiķis un arī prieka avots. Vēlos pateikties visiem pašvaldību kultūras iestāžu vadītājiem par sadarbību koncertu veidošanā katrā novadā. Bet, protams, mūsu darbs ir iespējams tikai pateicoties tam, ka mūsu mūziķi no sirds mīl savu izvēlēto profesiju un ir gatavi dalīties sava talanta spozmē ar citiem. Paldies "Latvijas koncertu" komandai, draugiem un visiem sadarbības partneriem!"

Akcija sāksies 7. aprīlī uzreiz pēc pusnakts un noslēgsies 24.00. Biļetes iespējams iegādāties visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā. Biļešu skaits ir ierobežots. Atlaides nesummējas un tās netiek piemērotas abonementiem.

Informācija par pasākumiem www.latvijaskoncerti.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!