Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ Vācijā, Brēmenē notiek lielākais Eiropas džezam veltītais notikums "jazzahead!", kurā plaši pārstāvēts arī Latvijas džezs, portālu "Delfi" informē Latvijas Mūzikas informācijas centra pārstāvji.

Šis ir jau trešais gads, kad Latvijas Mūzikas informācijas centrs organizē džezmeņu delegāciju "jazzahead!". Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu un sadarbībā ar žurnālu "JAZZin" ir izveidojuši izlasi CD formātā "Jazz in Latvia 2019" un žurnālu ar šo pašu nosaukumu, kurus prezentēs Latvijas džezam veltītajā stendā Brēmenē.

"Jazz in Latvia 2019" izlasē iekļuvuši pēdējā gada laikā izdotie Latvijas mūziķu ieraksti: Arta Jēkabsone ar Eriku Loithoizeru (Erik Leuthäuser), Beāte Zviedre, Edgars Cīrulis, Latvijas Radio bigbends ar Lassi Lindgrenu, Kaspars Kurdeko, Rūdolfs Macats un Kaspars Vizulis, Kārlis Auziņš, Matīss Čudars un Ivars Arutjunjans, "Xylem trio", grupa "Lupa" un "Very Cool People".

Izlasē iekļauti arī daži ieraksti, ko plānots izdot tuvākajā laikā: "Jazzatomy" jaunākais singls, kā arī "Endless Roar" un Ganelin/Pashkevich/Gotesman, ko izdos "Jersika Records".

Žurnālā "Jazz in Latvia 2019" ir iekļauti raksti par Indriķa Veitnera grāmatu "Latvijas Džeza vēsture: 1922 – 1940" un viņa šķirkli Frančesko Martinelli izdotajai Eiropas džeza vēstures enciklopēdijai, kā arī raksti par Borisu Bannihu un Bernda Šīles un Denisa Paškeviča "Riga Winds" biznesa dibināšanu Latvijā, intervija ar flautisti Ilonu Kudiņu, dziedātāju Beāti Zviedri, "Jersika Records" dibinātāju Mareku Ameriku, kā arī aktuāla informācija par nozares notikumiem Latvijā un citas svarīgas ziņas.

Šogad Latvijas džeza stends mainījis savu atrašanās vietu Brēmenes izstažu zālē: tagad tas atrodas blakus Igaunijas un Lietuvas stendiem, visām trīs Baltijas valstīm esot vienkopus. Ir pilnībā nomainīta arī stenda un visu materiālu (izlases diska un žurnāla) vizuālā identitāte: Vadims Kožins ir parūpējies par jaunu košu, atmiņā paliekošu, latviskāku materiālu izskatu. Latvijas džezu kopumā pie stenda pārstāv Aleksandra Line un Santa Šillere; uz izstādi dibināt kontaktus atbraukuši arī Evilena Protektore, Māris Briežkalns, Mareks Ameriks, Dāvis Jurka un Kārlis Vanags; daži džeza mūziķi un organizācijas parūpējušies arī par saviem informatīvajiem materiāliem, ko rādīt nozarei pasaulē. Citu aktivitāšu starpā pasākuma dalībnieki plāno arī piedalīties izglītojošajos semināros un diskusijās, lai gūtu zināšanas, ko vēlāk varēs pielietot Latvijas džeza virzībai ārzemju tirgū.

Mūzikas industrijas gadatirgos ļoti koncentrētā veidā var iepazīt visu attiecīgās jomas profesionālās darbības spektru un metodes, un likt lietā tikai šādos forumos gūstamo kontaktinformāciju un personiskās saziņas iespējas. Gadatirgos piedalās mūzikas ierakstu producenti un ierakstu kompānijas, koncertu un festivālu organizatori, koncertzāļu un klubu administratori, mākslinieku menedžmenta pārstāvji, un arī paši mākslinieki. Priekšrocības dalībai šādās konferencēs ir ārvalstu profesionāļu intereses piesaistīšana Latvijas mūzikai un mūziķiem, veicinot sadarbību starptautiskā mērogā un ceļot Latvijas mūzikas atpazīstamību un prestižu starptautiskā kontekstā, kā arī Latvijas mūzikas profesionāļu kompetences palielināšana, starptautiskās sadarbības iemaņu stiprināšana, konkrētu starptautiskās sadarbības kontaktu un projektu veicināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!