Foto: Philippe Escalier

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) kopā ar diriģentu Andri Pogu februāra izskaņā atgriezās no koncertturnejas Francijā, uzstājoties trīs ievērojamās koncertzālēs, tai skaitā Parīzes filharmonijā.

LNSO uzstājās Lielajā teātrī Eksanprovansā (Grand Théâtre de Provence), Mecas koncertzālē "Arsenāls" (Arsenal de Metz) un Parīzes filharmonijas Pjēra Bulēza Lielajā zālē (Grande Salle Pierre Boulez). Parīzē kā soliste kopā ar LNSO uzstājās ievērojamā latviešu ērģelniece Iveta Apkalna, portālu "Delfi" informē LNSO pārstāvji.

"Turneja, kura pandēmijas dēļ bija aizkavējusies par diviem gadiem un beidzot tomēr laimīgā kārtā varēja notikt, man šķita īpaši emocionāla. Bija īpaši redzēt, cik ļoti aizrautīgi un nopietni mūziķi gatavojās katram koncertam, spēlēja ar simtprocentīgu atdevi, un tas arī attiecīgi rezonēja klausītājos. Galveno sajūtu pēc turnejas raksturošu vēlējuma izteiksmē – tad, kad beidzot īstenosies sapnis par Rīgas koncertzāli, ceram to sagaidīt tikpat akustiski izcilu kā labākās zāles, kurās uzstājāmies Francijā,'' stāsta diriģents Andris Poga.

LNSO Francijas koncertturneju atbalstīja Latvijas Republikas Kultūras ministrija.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris ir dibināts 1926. gadā. Pastāvēšanas laikā orķestris sadarbojies ar pazīstamiem diriģentiem, kā arī uzstājies prestižākajās Eiropas koncertzālēs. Orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs šobrīd ir soms Tarmo Peltokoski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!