Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē 24. februārī notiks ievērojamā flamenko ģitārista Daniela Kasaresa un viņa grupas koncerts "Magiterráneo".

Kā "Delfi" informē Latvijas Nacionālās operas (LNO) pārstāve Irbe Treile, koncerts notiks opernama Lielajā zālē ar nolaistu dzelzs priekškaru, radot unikālu akustiku kamermūzikas izpildīšanai.

Flamenko ģitārists Daniels Kasaress savā Eiropas turnejā piedāvā koncertu-ceļojumu, kurā izcelts ir nevis ceļojuma sākumpunkts vai galamērķis, bet gan pieredze, emocijas un zināšanas, ko iegūstam, atrodoties ceļā. "Pēc savas nevainojamās karjeras, kas viņu nes izcilāko flamenko ģitāristu Olimpa virsotnē, Daniels Kasaress atgriežas Austrumeiropā, nesot sev līdzi Vidusjūras kultūru kā simbolu un iedvesmotāju," raksta Treile.

"Koncerta apmeklētāji varēs baudīt skaistas melodijas, kas ļaus sajust zemi, kur olīvu un lauru koki zaļo viskošāk, un arpēdžiju karuselis spēj savaldīt niknāko Poseidonu. Flamenko ritmiem un tangosu koriem piepildītajā, daudzkrāsainajā repertuārā ieaustas jutekliskas notis un izsmalcinātas nianses, kuru vienīgais mērķis ir ilgstoši iekļaut klausītāju nebeidzamā prieka un miera jūrā," vēsta koncerta organizatoru pārstāve.

Daniels Kasaress sešpadsmit gadu vecumā apbalvots ar prestižo "Bordón Minero de La Unión" balvu, kļūstot par visu laiku jaunāko ģitāristu, kas to saņēmis. Dažus gadus vēlāk viņš ieguva "Nacional de Guitarra de Jaén" balvu, kas ļāva viņam 19 gadu vecumā ierakstīt pirmo albumu "Duende Flamenco". No Malagas nākušais ģitārists ir īstenojis lielformāta projektus un izaicinošus piedāvājumus, kā, piemēram, "La luna de Alejandra" ar Malagas Filharmonijas orķestri vai savu sesto albumu "Picassares", kurā viņš atgriežas pie pašas flamenko būtības un godina gleznotāju Pablo Pikaso. Daniels Kasaress ir sadarbojies ar daudziem ievērojamiem māksliniekiem.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!