Foto: Publicitātes foto
Novembrī Vācijas galvaspilsētā norisinās vērienīgas Berlīnes mūra krišanas 30.gadadienas svinības, kurās nozīmīgu vietu ieņem Baltijas ceļš un Trešās atmodas notikumi Latvijā. 9. novembrī Vācijas federālais ārlietu ministrs Heiko Māss (Heiko Maas) atklās Eiropas mūzikas nakti, kurā Latviju pārstāvēs Rīgas kluba projekts "TheRoom LIVE", portālu "Delfi" informē Latvijas Republikas vēstniecības Vācijā pārstāvji.

Eiropas klubu naktī no Latvijas piedalīsies viens no pēdējo gadu interesantākajiem Rīgas klubu projektiem "TheRoom", kurš aizsākās 2013. gadā kā vienreizējs slēgtais pasākums, ar laiku pāraugot regulārā un pieprasītā notikumā.

Vēsturisko Eiropas mūzikas nakti rīko Berlīnes deju klubu apvienība "Clubcommission Berlin" un atbalsta Vācijas Federālā ārlietu ministrija un Gētes institūts. Kopā ar partneriem – respektējamo Vācijas mūzikas izdevniecību "Get Physical Music", Berlīnes publikai tiks piedāvāta īpaša programma ar vadošajiem Latvijas un Berlīnes elektroniskās deju mūzikas māksliniekiem – DJ T, Roland Leesker un Rīgas aktuālajiem DJ māksliniekiem Kaspar Kondrat un Ioan no "TheRoom" kluba projekta. Līdzās "TheRoom LIVE" svētku programmā būs pārstāvēti arī citu 27 Eiropas valstu vadošie klubi.

Eiropas klubu nakts ievadā pasākuma apmeklētājiem tiks piedāvāts filmas "Deju laikmets" (Era of Dance) īpašais seanss. Filma ir viens no pēdējo gadu ievērojamākajiem deju mūzikas vēstures kino darbiem Latvijā, kas piedzīvojusi pirmizrādi divpadsmit starptautiskos kinofestivālos.

Eiropas mūzikas nakti vērienīgā koncertā pie Brandenburgas vārtiem ieskandinās vācu elektroniskās mūzikas zvaigzne Westbam, kuram uz skatuves pievienosies latviešu mūziķis Eastbam jeb Roberts Gobziņš.

6. novembrī Latvijas vēstniecība Vācijā kopā ar Igaunijas un Lietuvas partneriem Berlīnes mūra krišanas oficiālo pasākumu ietvaros rīkoja Baltijas dienu, kurā piedalījās rakstniece Māra Zālīte, mūziķe Alise Joste un režisores Madaras Dišleres klātbūtnē tika demonstrēta filma "Paradīze 89".

"Baltijas ceļš un Berlīnes mūra krišana ir savā starpā cieši saistīti procesi, par kuriem Vācijā bieži dzirdam atziņu, ka bez pirmā otrais nemaz nebūtu bijis iespējams. Atzīmējot šo notikumu 30.gadadienu, atminamies, cik svarīga loma šajos procesos bija mūzikai – no Dziesmotās revolūcijas līdz pat avangardistiskās elektroniskās mūzikas skaņām, kas satricināja autoritāros režīmus no iekšienes, dzenot plaisas Dzelzs priekškarā. Latvijas plašā pārstāvniecība Berlīnes oficiālajos pasākumos ir simboliska un atgādina Latvijas nozīmīgo lomu Eiropas atkalapvienošanā," uzsver Latvijas vēstniece Vācijā Inga Skujiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!