Foto: Natalja Vasiļjeva
Ar pasākumu Ēdoles pilī sestdien, 17. jūlijā, sāksies tehno mūzikas pasākumu sērija Latvijas pilīs kas apvieno elektronisko mūziku un ceļojumus uz vēsturiskām vietām Latvijā.

Pirmajā "Tehnopilis" pasākumā uzstāsies tehno mākslinieks Matrixxman no ASV. Viņš ir pazīstams ar saviem spilgtajiem priekšnesumiem tādos festivālos kā "Dekmantel", "Boiler Room" un "HÖR", un ir biežs viesis Berlīnes "Berghain / Panorama" bārā.

Nākamie "Tehnopilis" pasākumi notiks 7. augustā Cēsu pilī, kur galvenais viesis būs no Itālijas – Emanuels, tehno izdevniecības "A R T S" vadītājs, un 28. augustā Siguldā, kurā viesosies Anna Haleta no Izraēlas.

"Mēs esam pieraduši dejot klubos un pat pludmalēs, bet mani vienmēr interesē sarīkot ballīti neparastā vietā. Pagājušajā gadā mēs ar meitu apceļojām visu Latviju un apbrīnojām, cik skaista ir mūsu daba, un meitai visvairāk patika viduslaiku pilis un to vēsture, vienmēr apvīta ar leģendām. Tad radās ideja, bet ja mēs apvienojam pagātni un nākotni? Galu galā tehno vienmēr ir saukts par muzikālu futūrismu, tā ir eksperimentālā mūzika, un arī pasākumi pilīs ir tīrs eksperiments," stāsta viena no sērijas organizatorēm Ksenija Kamikaza.

"Mēs ne tikai koncentrējamies uz mūziku, plānots gaismas šovs, videoprojekcijas uz pils sienām un tiešraide internetā," piebilst Kristiana Kalniņa.

Visos trīs pasākumos tiks organizēta tiešsaistes straumēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!