Latvijas Radio bigbends 6., 7. un 8. martā koncertēs kopā ar portugāļu džeza dīvu Mariu Mendešu un brazīliešu basģitāristu Mišaelu Pipokiņu. Koncerti norisināsies Ogrē, Rēzeknē un Liepājā, portālu "Delfi" informē "Rītas ritmu" pārstāve Ance Jirgena.

Maria Mendeša (Maria Mendes) ir portugāļu dziedātāja ar plašu muzikālo interešu loku – viņa teicami jūtas džezā, dzied popmūziku un māk savai dzidri skanīgajai balsij piešķirt arī fadu smeldzīgumu. Mendeša uzstājusies Ņujorkas leģendārajā "Blue Note" džeza klubā, kā arī Montrē džeza festivālā. Portālā "All About Jazz" teikts: "Mendeša skaidri parāda, ka viņai absolūti nekas nav jāpierāda."

Savukārt Mišaels Pipokiņa (Michael Pipoquinha), kurš Latvijā viesojies vairākkārt, jau pusaudža gados ar savu tehniski meistarīgo spēli apbūra tūkstošus sava videokanāla sekotāju visā pasaulē, un tagad šis brazīļu jauneklis ir uz pasaules slavas sliekšņa. Mišaela spēlē ir Brazīlijas ritmu daudzkrāsainība, unikāla slepu jeb plaukstspēles tehnika un mežonīgi grūvi. "The Standard Bank Jazz Festival" sauc šo brīnumpuisi par sensacionālu.

Koncertos publika varēs klausīties mūziku no Portugāles un Brazīlijas, priecāties par Marias un Mišaela skatuvisko saspēli un baudīt Latvijas Radio bigbenda programmu "Tribute to Jaco", kas tapusi sadarbībā ar Mišaelu un veltīta leģendārajam džeza basistam Džako Pastoriusam.

"Dziesmas, ko izpildīsim, burtiski svin portugāļu valodu un brazīļu ritmus. Esmu lepna, ka kopā ar Latvijas Radio bigbendu varēsim parādīt, ka brazīļu mūzika ir kas vairāk kā samba un bossa-nova," saka dziedātāja Maria Mendeša.

Koncertus iespējams apmeklēt:

6. martā pulksten 19.00 Ogres Kultūras centra Lielajā zālē
7. martā pulksten 18.00 Latgales vēstniecībā "GORS"
8. martā pulksten 18.00 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", 28. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla ietvaros.

Biļetes pieejamas koncertvietu kasēs, kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!