Tiešraidē no Rīgas Sv. Jāņa baznīcas piektdien, 11. novembrī, pulksten 21 varēs baudīt Latvijas Radio kora uzstāšanos koncertprogrammā "Ziemeļu gaisma", portālu "Delfi" informē kora pārstāve Indra Vilipsone.

Latvijas Radio koris un diriģents Mārtiņš Klišāns aicina klausītājus izdzīvot īpašu klātbūtnes un atkalsatikšanās mirkli tiešraides koncertā. Tā programmā iekļauti Ērika Ešenvalda un Jēkaba Jančevska opusi, kā arī pazīstamas Ziemassvētku melodijas Ziemeļvalstu komponistu aranžijās un Uģa Prauliņa "Cantate Domino" un amerikāņu komponista Mortena Loridsena "O Magnum Mysterium". Koncertprogrammā iekļauti arī Riharda Dubras, Dzintras Kurmes – Gedroicas un Jana Sibēliusa opusi.

Kā raksta Vilipsone, pārsteigumu tiešraides koncertam gatavo ērģelnieks Aigars Reinis. Koncertā flautas un stabules spēlēs Andis Klučnieks.

Koncertu varēs skatīties – www.latvijaskoncerti.lv, kā arī VSIA "Latvijas koncerti" un Latvijas Radio kora "Facebook" vietnēs.

Kultūras informācijas sistēmu centrs nodrošinās koncerta ieraksta saglabāšanu ERAF projekta "Kultūras mantojuma satura digitalizācija (1. kārta)" ietvaros un piedāvās ierakstu visiem interesentiem brīvpieejā audiovizuālo ierakstu portālā Diva.lv jau drīzumā.

Atgādinām, ka šā gada 21. oktobrī tika konstatēts, ka aptuveni pusi Latvijas Radio kora dalībnieku ir inficējušies ar Covid-19 un koris aktīvo darbību pārtrauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!