Foto: DELFI

Latvijas Radio koris un tā mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava ceturtdien devās uz Nīderlandi, lai no 4. līdz 8. oktobrim sniegtu piecus koncertus ar divām dažādām programām, uzstājoties kopā ar orķestri ”Concerto Copenhagen”, diriģentu Larsu Ulriku Mortensenu un pianisti Diānu Ketleri. Divi koncerti notiks Roterdamā, pa vienam Amsterdamā, Utrehtā un Eindhovenā.

Kā portālu ”Delfi” informēja Latvijas Radio kora preses pārstāve Ilze Tormane, jau piekto gadu Latvijas Radio koris, sadarbojoties ar Nīderlandes koncertorganizāciju ”De Doelen”, dodas uz Nīderlandi, lai priecētu klausītājus ar jaunām programmām.

”Mums ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar koncertorganizāciju De Doelen”. Nīderlandē šogad koncertēsim jau otro reizi sešu mēnešu laikā. Šoreiz koris divos koncertos uzstāsies kopā ar pianisti Diānu Ketleri, kas ir sena mūsu skatuves partnere, bet saknēs arī a cappella skaņdarbi, un mums pievienosies arī dzejnieks un stāstnieks Huibs Ramaers. Skanēs Brāmss, Knaifels, Hilborgs, Nīsteds un Keidžs. Trijos nākamajos koncertos koris sadarbosies ar orķestris ”Concerto Copenhagen” un diriģentu Larsu Ulriku Mortensenu. Šāds salikums un programma ir koncertu organizētāju iecere un lolojums. Mums ir liels prieks un gods kopā atskaņot Vivaldi mūziku ar tik augstas klases mūziķiem,” stāsta kora direktors Egils Štāls.

Daļa Latvijas Radio kora dalībnieku Latvijā atgriezīsies 9.oktobrī, bet operas ”Kara daba” sastāvs kopā ar diriģentu Sigvardu Kļavu dosies uz Ungāriju, kur piedalīsies mūsdienu mākslas festivālā ”Cafe Budapest”. Viss kora sastāvs Latvijā satiksies 12.oktobrī, kad uz mēģinājumu no Igaunijas būs ieradies diriģents Tenu Kaljuste, lai kopā ar kamerorķestra ”Sinfonietta Rīga” mūziķiem mēģinātu 13.oktobrī Minhenē notiekošo Arvo Pērta mūzikas kompaktdiska ”Adam's Lament” atvēršanas svētku progarmmu. Oktobra otrajā pusē - 19. un 23. Oktobrī - koris sniegs divus koncertus Jaunās mūzikas festivāla ”Arēna”, vēsta Tormane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!