Foto: Publicitātes foto

Latvijas Radio koris laidis klajā savu jaunāko skaņu ierakstu "Diena aust". Tajā iedziedātas 19 latviešu klasiķu "a cappella" dziesmas, kuru autori ir Jāzeps Vītols, Emilis Melngailis, Emīls Dārziņš, Alfrēds Kalniņš, Pēteris Barisons, Jānis Kalniņš, Jāzeps Mediņš un Jānis Zālītis, portālu "Delfi" informē Latvijas Radio kora preses pārstāve Ilze Tormane.

"Programma veidota kā latviešu klasiskās kora dziesmas retrospekcija, kas sniedz priekšstatu par mūsu kora mūzikas pamatvērtībām un ir pievilcīga gan pašmāju klausītājam, gan arī starptautiskajai muzikālajai auditorijai. Kompaktdiskā iekļauti skaistākie 20. gs. pirmās puses latviešu kora literatūras paraugi, kas savstarpējā mijiedarbē rada spilgtu, emocionāli piepildītu un pilnīgu programmas veselumu," stāsta kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava, kurš ir sastādījis ieraksta programmu.

Latvijas Radio kora ierakstīto latviešu klasiskās kora dziesmas izlasi "Diena aust" paredzēts izdot gan tradicionālajā kompaktdiska formātā, gan, sekojot jaunākajām tehnoloģiju attīstības tendencēm, izmantot ierakstu failu digitālās lejupielādes iespējas.

Jaunā kompaktdiska vizuālo noformējumu veidojusi Linda Lūse un ierakstu izdod "Latvijas Koncerti" ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Radio atbalstu. Ieraksts pārdošanā būs no nākamās nedēļas sākumā.

Latvijas Radio koris starptautiskajā kora mūzikas apritē atzīts par vienu no vislabākajiem profesionālajiem koriem un izdotie kora audio ieraksti jau sasnieguši pirmo simtu, apliecinot kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas nepieciešamību un aktualitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!