24.maijā Rīgā Eirovīzijas dziesmu festivālā Latviju pārstāvēs Mārtiņa Freimaņa, Laura Reinika un Yanas Key apvienība "F.L.Y." – tas noskaidrojās sestdienas vakarā Ventspilī. Par šī izpildītāja dziesmu balsoja visvairāk skatītāju.

  • Ekskluzīva intervija ar F.L.Y.
  • F.L.Y. uzstāšanās finālā - Hallo From Mars

    Vēl starp piecām populārākajām Latvijas atlases fināla dziesmām ierindojās Ivo Fomins un Tomass Kleins, Madara Celma, Tatjana Timčuka, kā arī Andris Ābelīte.

    Uzreiz pēc rezultātu noskaidrošanas DELFI portāls aptaujāja speciālistus, lai noskaidrotu, kā vērtējams balsošanas rezultāts.

    Populārais mūzikas žurnālists Uldis Rudaks portālam DELFI pēc konkursa uzvarētāja noskaidrošanas atzina, ka viss notika tā, kā viņš bija prognozējis - uzvarēja dziesma, kurā bija iestrādāta perfekta formula, kā uzvarēt Eirovīzijā. Izaicinoša rokzvaignze Mārtiņš Freimanis, tipisks "Boys band" pārstāvis Lauris Reiniks un ne tikai seksīga, bet arī labi dziedoša Yana Kay. Šis komplekts izpatīk jebkurai gaumei, ne tikai Latvijā, bet, iespējams, arī visā Eiropā. "Novēlu, lai viņiem arī veiktos," atzina Rudaks.

    Savukārt, DELFI lasītājs Helasie, kurš pazīstams ar to, ka dēvē sevi par “Eirovīzijas sabiedrisko novērotāju” izteica minējumu, ka sestdienas vakara Eirovīzijas fanu balsojumu var salīdzināt ar vēlēšanām. Latvijas krievu kopiena konsolidējusies balsojumā par Tatjanu Timčuku, līdzīgi kā Saeimas vēlēšanās par apvienību PCTVL, tāpat par saviem mīluļiem balsojušas arī citas sociālās mažoritātes un minoritātes.

    Tāpat Helasie izteica gandarījumu, ka Latvijai izdevies ieekonomēt trīs gadus vēsturē, jo, kā rāda pieredze, izpildītāji nacionālās atlases konkursos piedalās, kamēr uzvar, bet šai gadījumā Latvija gūst iespēju no nākamo gadu dalībniekiem atskaitīt uzvarējušos trīs dziedātājus.

    Kā novēroja pazīstamais dziedātājs Igo, kas dalījās savos iespaidos ar DELFI portāla redakcijā sapulcējušamies ekspertiem, interesanti, ka vairākas minūtes pēc balsošanas beigām "Lattelekom" joprojām pieņēma balsojuma zvanus.

  • Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!