Britu rokgrupas "Led Zeppelin" advokāti lūguši tiesnesim izbeigt lietu, kurā grupas dalībnieki Džimijs Peidžs un Roberts Plānts apsūdzēti hita "Stairway to Heaven" kopēšanā.

Solists Plānts, ģitārists Peidžs un ierakstu kompānija "Warner Music" norāda, ka apsūdzības puse trīs dienu laikā neesot spējusi pierādīt plaģiātismu.

Kā ziņots, lieta balstīta uz līdzībām starp "Led Zeppelin" dziesmu un amerikāņu psihodēliskā roka grupas "Spirit" instrumentālo skaņdarbu "Taurus", kas iznāca 1968. gadā.

Grupas "Spirit" solista Rendija Volfa mantinieki pieprasa iekļaut mūziķi starp "Stairway to Heaven" autoriem un iekasēt viņam pienākošos daļu no atlīdzības par dziesmas atskaņošanu.

Volfa mantojuma pārvaldnieka Maikla Skidmora advokāts Frānsiss Malofijs tiesā atskaņoja abas dziesmas un mēģināja pierādīt, ka Peidžs dzirdējis "Taurus" pirms dziesmas "Stairway to Heaven" sacerēšanas 1971. gadā.

Savukārt "Led Zeppelin" apgalvo, ka līdzīga struktūra piemītot daudzām dziesmām, tai skaitā arī "Chim Chim Cher-ee" no 1964. gada filmas par burvju auklīti Mēriju Popinsu.

"Led Zeppelin" advokāti prasību izbeigt lietu pamatojuši ar to, ka starp pierādījumiem neesot "Taurus" autortiesību reģistrācijas apliecība, ka Volfa mantojuma pārvaldītājiem nemaz neesot tiesību uz dziesmu, kā arī apsūdzības puses advokāts neesot spējis pierādīt, ka "Led Zeppelin" dalībnieki dzirdējuši "Taurus" pirms dziesmas "Stairway to Heaven" sacerēšanas.

Ja lietas izskatīšana turpināsies, otrdien sāksies apsūdzētās puses liecinieku pratināšana. Liecinieku vidū ir Plānts un "Led Zeppelin" basģitārists Džons Pols Džonss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!