"Led Zeppelin", iespējams, ir nozaguši mazpazīstamas grupas dziesmu, kuru vēlāk uzdevuši par "Stairway to Heaven", vēsta "The Guardian".

Mūziķi Roberts Plānts un Džimijs Peidžs, iespējams, ir nozaguši kādas mazpazīstamas grupas "Spirit" dziesmu "Taurus", ko pēc tam uzdevuši par "Stairway to Heaven".

Kā vēsta "The Guardian", par plaģiātu tiek uzskatīti tieši dziesmas "Stairway to Heaven" sākuma akordi, kam esot ļoti liela līdzība ar grupas "Spirit" dziesmas "Taurus" sākumu. Tiek norādīts, ka varētu atrast būtisku līdzību abu dziesmu pirmajās divās minūtēs.

Apsūdzības par iespējamo plaģiātu cēlis grupas "Spirit" ģitārista un "Taurus" komponista Rendija Volfa pilnvarotais pārstāvis Maikls Skidmors.

Viņš norādīja, ka Peidžs, iespējams, ir iedvesmojies uzrakstīt "Stairway to Heaven" pēc tam, kad abas grupas "Spirit" un "Led Zeppelin" kopā koncertējušas 1968. gadā un 1969. gadā. Kā norāda Skidmors, Volfs nekad netika piesaukts kā īstais "Stairway to Heaven" dziesmas autors.

Par iespējamo plaģiātisma gadījumu un autortiesību pārkāpumiem sākta tiesvedība. Pirmā tiesas sēde paredzēta jau 10. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!