2018. gadā atkal apvienosies pasaulslavenā zviedru popgrupa ABBA, lai skatītājiem sniegtu "jaunu digitālu pieredzi", četrus mēnešus pēc apvienības pirmās kopīgās uzstāšanās aptuveni 30 gadu laikā, paziņoja mūziķi.

Šā gada jūnijā ABBA pilnā sastāvā uzstājās privātā pasākumā Stokholmā – pirmo reizi, kopš apvienības izjukšanas astoņdesmito gadu sākumā, vēsta medijs "The Guardian". Savukārt šonedēļ, 26. oktobrī, grupa paziņojusi, ka, sadarbojoties ar televīzijas raidījuma "American Idol" radītāju Saimonu Fulleru un uzņēmumu "Universal Music Group", pēc diviem gadiem tiks radīta "virtuāla un dzīvā pieredze".

"Mēs pētām jauno tehnoloģiju pasauli ar virtuālo realitāti un mākslīgo intelektu pirmajā plānā, kas ļaus mums radīt jaunas izklaides un satura formas, kādas iepriekš mēs pat nespējam iztēloties," paziņojumā norādīja Fullers.

Grupas dalībnieks Benni Andersons paziņoja, ka apvienību "iedvesmo bezgalīgās nākotnes iespējas un iepriecina iespēja piedalīties kaut kā jauna un dramatiska radīšanā." Andersons topošo projektu nosaucis par "laika mašīnu, kas notver tā, kas mēs bijām un esam, būtību."

ABBA, kas kļuva pazīstama, pateicoties saviem 70. un 80. gadu hitiem "Dancing Queen", "Waterloo", "Take A Chance On Me" un citiem, izjuka 1982.gadā.

"Mūsu fani visā pasaulē mums nerimstoši prasa, kad mēs apvienosimies, un es ceru, ka šis jaunais ABBA veikums saviļņos viņus tikpat lielā mērā, cik tas saviļņo mani," paziņojumā norādīja grupas soliste Annifrīda Lingstāda.

Sīkāku informāciju par šo sadarbību grupa nesniedza, bet norādīja, ka detalizētākas ziņas tiks atklātas nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!