Foto: Publicitātes foto
Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" svētdien, 29. janvārī, plkst. 17.00 ar oriģinālmūzikas programmu "Rise" jeb "Celties" viesosies jaunās paaudzes mūziķu grupa "Alaska Dreamers" un džeza vokāliste Kristīne Prauliņa, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

Par Kristīni Prauliņu maestro Raimonds Pauls teicis: "Kristīne reiz parādījās orķestra mēģinājumā, nodziedāja vienu dziesmu un orķestra mūziķi sāka aplaudēt. Ticiet man, tas nenotiek bieži. Tādas dziedātājas mums sen nav bijis, ļoti iespējams, ka nekad nav bijis."

Šarmantā dziedātāja 2014. gadā konkursā "Riga Jazz Stage" saņēmusi Grand Prix džeza vokāla kategorijā un atpazīstamību guvusi sadarbojoties gan ar Latvijas Radio bigbendu, gan ar maestro Raimondu Paulu, kopīgi ierakstot albumu "Melns ar baltu", kas vēlāk ticis nominēts Latvijas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons".

Grupā "Alaska Dreamers" kopā ar Kristīni apvienojušies šī brīža spožākie Latvijas jaunās paaudzes mūziķi, un sastāva spēlētā mūzika ir viegls sajaukums starp soul, r'n'b, post-rock, blūza, džeza un folkmūziku. Apvienība īpaši izceļas ne tikai ar savas oriģinālmūzikas krāsaino dabu, bet arī ar ne tik bieži sastopamo lielo dalībnieku skaitu uz skatuves, vienlaicīgi tur atrodoties aptuveni 10 cilvēkiem.

Bez grupas solistes sastāvā ietilpst arī Reinis Ozoliņš (bass/bekvokāls), Rūdolfs Dankfelds (bungas), Jānis Ruņģis (ģitāra), Jānis Kalniņš (ģitāra), Oskars Ozoliņš (trompete), Kristaps Lubovs (saksofons), Laura Rozenberga (trombons), Ritvars Garoza (klavieres), Migels Andress Ernendess Giraldi (sitaminstrumenti), Mārcis Vasiļevskis (ģitāra) kā arī Gustavs Erenpreiss (skaņu režija).

"Alaska Dreamers" ar mūzikas palīdzību klausītājiem vēlas nodot miera, bezrūpības un gaišuma sajūtu, uz brīdi liekot aizmirsties no ikdienišķajām rūpēm un ļauties muzikālam piedzīvojumam. Grupai raksturīgs dvēselisks un pasaulīgs skanējums, personīga pieeja katram no saviem klausītājiem. Koncertprogramma "Rise" ir kā simbolisks apzīmējums mūsu dzīves kustībai un jaunradītajai mūzikai, un ievads pirms 2017. gada rudenī gaidāmā "Alaska Dremers" debijas albuma ieraksta.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs, internetā, kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!