Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 30. jūnijā, pulksten 20.00, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" uzstāsies džeza trio no Luksemburgas "Dock in Absolute", ko veido pianists Žans Filips Kočs (Jean-Philippe Koch), basģitārists Deivids Kintzigers (David Kintziger) un bundzinieks Neits Vongs (Nate Wong), portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāve Santa Margeviča.

"Līdzīgi kā USB, kas ir piemērots gan telefoniem, gan datoriem, gan citām ierīcēm, arī mūsu mūzika der jebkurām ausīm. Tā iederas gan džeza, gan roka, popa un klasiskās mūzikas pasaulē. Mums nav robežu, un tas ir pats svarīgākais!" savu muzikālo stilu raksturo grupas "Dock in Absolute" puiši. Viņi turpinās koncertu sēriju "Pasaule Lielajā dzintarā", kas klausītājiem piedāvā starptautiski augsti novērtētu mākslinieku sniegumu.

2012. gadā dibinātā trio repertuārā ir grupas pianista Žana Filipa Koča oriģinālkompozījas, kurās mūziķi savieno dažādus progresīvā džeza virzienus, viegli sintezējot klasisko un rokmūziku, radot paši savu, unikālu džeza skanējumu. Pianista Koča skaņdarbi nereti atgādina intīmus klavierkoncertus, kuros izmanto arpēdžiju spēles un krustoto roku tehniku, kā arī liriskus motīvus.

Prasmes apgūstot Bērklija Mūzikas koledžā Bostonā, Kodartas Mākslas universitātē Roterdamā un Zārbrikenes Mūzikas universitātē, mūziķi ar saviem oriģinālskaņdarbiem džezam piešķir jaunu, dzīvu elpu. Viņu svaigā pieeja džeza mūzikai ļāvusi grupai pārkāpt robežas, uzrunāt plašu auditoriju un izzināt jaunu, unikālu skaņu viļņu potenciālu, tādējādi bagātinot džeza mūziku. 2017. gadā aizvadot vairāk nekā 60 koncertus, "Dock in Absolute" atzīti par Luksemburgas aizvadītā gada eksportspējīgāko muzikālo apvienību. Trio uzstājies daudzos festivālos un pasākumos, tostarp "Tokyo Jazz Festival", "Hong Kong International Jazz Festival", "Edinburgh Jazz Festival", "Liverpool Jazz Festival", "Paris Jazz Festival à la Cité" un daudzos citos.

Biļetes iegādājamas koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā, "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!