Foto: Publicitātes foto
Koncertcikls "Iededz gaismu" 2016. gadā turpināsies ar trim koncertiem "Lielā dzintara" kamerzālē. Pirmais, kas notiks 10. janvārī, būs koncerts "Orlando teiksmainā dzīve" ar Sergeju Jēgeru (kontrtenors), Jolanti Strikaiti-Lapiņu (soprāns) un Baroka kameransambli, informē koncertu organizatori.

Svētdien, 10.janvārī, pulksten 18.30 koncertzāles "Lielais dzintars" kamerzālē izskanēs koncertuzvedums "Orlando teiksmainā dzīve" par 18. gadsimta Venēciju un tās neparasto dziedoni Orlando. Koncertā piedalīsies visā pasaulē atzītais latviešu kontrtenors Sergejs Jēgers, kurš līdz ar mācībām Latvijas Mūzikas akadēmijā meistarību papildinājis arī Šveicē senās mūzikas akadēmijā "Schola Cantorum Basiliensis" pie profesora Andreasa Šolla. Paralēli mūzikas karjerai 2009. gadā Jēgers kļuvis par docētāju Latvijas Mūzikas akadēmijas senās mūzikas klasē un vokālajā nodaļā. Šajā koncertā baroka mūziku viņš izpildīs kopā ar soprāni Jolantu Strikaiti-Lapiņu.

Jolanta Strikaite-Lapiņa ir pavisam nesen ieguvusi maģistra grādu operdziedāšanā Latvijas Mūzikas akadēmijā profesores Anitas Garančas un Kristīnes Gailītes klasē, pašlaik viņa aktīvi muzicē un piedalās dažādos projektos.

Abus solistus koncertā pavadīs Baroka kameransamblis ar Agnesi Kanniņu-Liepiņu (baroka vijole), Jāni Stafecki (kontrabass) un Vladimiru Kudrinu (ģitāra). Programmā Antonio Vivaldi (1678-1741), Klaudio Monteverdi (1567-1643), Georga Frīdriha Hendeļa (1685-1759), Džulio Kačīni (1551-1618) un Antonio Loti (1667-1740) mūzika.

Cikls turpināsies 23. janvārī ar koncertu "Dziedinošais lietus". Tajā uzstāsies Rīgas saksofonu kvartets un soprāns Kristīne Gailīte. Savukārt 13. februārī koncertēs Dita Barona, Beata Zariņa-Blaščinska un Līna Andrejeva "Liepājas trio 15 gadu jubilejas koncertā".

Biļetes uz "Iededz gaismu" koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja koncertos ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!