Foto: Ineta Bičus
Lielajā ģildē sestdien, 5. martā, plkst. 15.00 būs Rīgas Doma meiteņu kora "Tiara" koncerts "Gribas drusku pablēņoties", kas veidots, iedvesmojoties no Rozes Stiebras multfilmu tēliem, portālu "Delfi" informēja kora menedžere Inese Beķere.

Jautrajā un krāsainajā uzvedumā koris "Tiara" un diriģente Aira Birziņa aicina bērnus (kuri ņem līdzi vecākus), kopīgi darīt labās blēņas Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Valta Pūces un citu komponistu mūzikā. Lai jampadraci vērstu vēl jautrāku, to bagātinās Rozes Stiebras animācijas filmu jaukie tēli videoekrānā. Un 103 lielas un ne tik lielas puķu meitenes dziedās, spēlēs, dancos skaistākās dziesmas no studijā "Dauka" tapušajām muzikālajām animācijas filmiņām.

"Šī ir kora mīļākā programma," stāsta diriģente Aira Birziņa, "tās ir mūsu bērnības dziesmas", piekrīt kora meitenes Estere Pogiņa un Dārta Liepiņa, "mēs jau bērnudārzā tās dziedājām, visi bērni tās zina un var dziedāt līdzi. Koncerta beigās to varēs arī darīt, arī dejot uz skatuves", atklāj meitenes.
Koncertuzvedums "Gribas drusku pablēņoties!" ir mudinājums vecākiem un skolotājiem atsaukt atmiņā, bet jaunākajai paaudzei iepazīt latviešu animācijas filmu zelta klasiku, pavadot aizraujošu stundu kopā ar varoņiem no multenēm "Zaķīšu pirtiņa", "Kabata", "Laimes lācis", "Neparastie rīdzinieki", "Ness un Nesija", "Zelta sietiņš", "Sēd uz sliekšņa pasaciņa" un citas.

Skatītājus un klausītājus priecēs spilgtas solo balsis, ansambļi un koris, instrumentāli solo - saksafons, flautas, blokflautas, vijoles un citi. Kopā ar kora meitenēm muzicēs četras mūziķu apvienība ar nosaukumu "Vaterblitzz" – Aldis Liepiņš (taustiņinstrumenti), Jānis Pelše (ģitāra), Indulis Rāts (basģitāra), Mikus Bāliņš (sitaminstrumenti).

Koncertuzvedums "Gribas drusku pablēņoties!" ir animācijas filmu studijas "Dauka" režisoru Rozes Stiebras un Anša Bērziņa rosināts un izauklēts – tieši viņi 2006. gadā uzrunāja diriģenti Airu Birziņu un piedāvāja izveidot dziesmu programmu ar skaistākajām animācijas filmu dziesmām.

Rīgas Doma meiteņu kora un diriģentes Airas Birziņas iecerētās koncertblēņas tapušas sadarbībā ar komponistu un dziesmu aranžētāju Valdi Zilveri, horeogrāfu Albertu Kivlenieku, tērpu mākslinieci Ilzi Vītoliņu. Biļetes visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena no 3 līdz 10 eiro, bērniem līdz pieciem gadiem ieskaitot ieeja bez maksas un bez atsevišķas sēdvietas.
2015. gadā klajā ir nācis atkārtots nošu grāmatas un CD "Gribas drusku pablēņoties" laidiens, papildināts ar klavierpavadījumu, ko ir iespējams iegādāties koncerta norises vietās, Jāņa Rozes grāmatnīcās un izdevniecības "Musica Baltica" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!