Foto: Publicitātes foto
Latviešu mūziķa Gata Irbes projekta "Mesa" albums "II" decembra sākumā izdots 180 gramīgā vinila formātā, kas ticis iespiests leģendārajā "Record Industry" skaņuplašu rūpnīcā Nīderlandē – lielākajā plašu spiestuvē pasaulē, portālu "Delfi" informē mūziķa menedžmenta pārstāvji.

Iepriekš šajā rūpnīcā iespiests arī latviešu grupas "Mona de Bo" ieraksts "Pag Pag" (2012), ko izdevusi pašmāju ierakstu izdevniecība "I Love You Records".

"Record Industry" ir leģendāra ar to, ka tā bija pēdējā un lielākā "Sony" skaņuplašu rūpnīca, kādreiz saukta par "Haarlem". Vēlāk, līdz ar straujo skaņuplašu pieprasījuma kritumu, rūpnīca mainīja īpašniekus, kā arī nosaukumu. Nu jau vairākus gadu skaņuplašu pieprasījums ir atguvies un patlaban šeit ražo zināmāko pasaules mūzikas projektu vinilus, kopumā saražojot ap astoņiem miljoniem plašu gadā.

"Rūpnīcā skaņuplates tiek spiestas vēl joprojām uz vecā kaluma presēm," raksta "Mesas" pārstāvji.

"Mums ir patiesībā liels gods un prieks apzināties, ka mūsu plates ir spiestas tieši ar tām pašām presēm, kas savulaik iespiedušas, piemēram, Maikla Džeksona veiksmīgāko albumu "Thriller" 35 miljonos skaņuplašu," teic Gatis Irbe.

"Mesa" albuma "II" saturam tika veikts atkārtots masters – pārrakstot visu materialu analogi lentā, tādējādi padarot skanējumu "siltu" un plašu cienītājiem īpaši patīkamu. Masteru veica Kaspars Putniņš studijā "LokoMotiv Room". Sekojot līdz satura kopgarumam, plate ir tikusi ierakstīta arī viskvalitatīvākajā izšķirstpējā, kāda pieejama skaņuplašu formātam.

Albuma saturs nedaudz atšķiras no kompaktdiskos izdotā, jo dziesmām ir pievienojusies vēl viena kompozīcija – "Vērtību" versija, kas ierakstīta kopā ar grupu "Dagamba".

Papildus platei komplektā ir iekļauti arī dažādi bonusi, kā 1:1 izmēra albuma vāka Pauļa Postaža gleznas litogrāfija, uzlīmes un albuma, kā arī jaunā singla, digitālā lejupielādes iespēja.

Latvija "Mesa" skaņuplati "II" ir iespējams iegādāties mūzikas veikalā "Randoms", Vaļņu ielā 18, Vecrīgā.

Atgādinām, ka 20. decembrī "Arēnā Rīga" notiks projekta "Mesa" un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!