Foto: Reuters/Scanpix
Pēc priekšlaicīgās britu dziedātājas Eimijas Vainhausas nāves nedēļas nogalē zibenīgi pieauguši viņas albumu "Frank" un "Back to Black" popularitāte un pārdošanas rādītāji, raksta ārvalstu prese.

"Back to Black", kopš traģisko ziņu izskanēšanas brīža, pārdošanas apjoms pieaudzis 37 reizes, bet singlu – 23 reizes. Šobrīd "Back to Black" Apvienotās Karalistes topā pakāpies uz 59. vietu, bet albuma tituldziesma atrodas 81. vietā singlu čārtā.

Jāpiezīmē, ka līderpozīciju populārāko britu albumu vidū joprojām saglabā dziedātājas Adeles albums "21", tomēr mūzikas biznesa pārstāvji pauž pārliecību, ka Vainhausas albumu popularitāte tuvākajās dienās tikai pieaugs.

"Mēs paredzam vēl lielāku kāpumu tuvākajās dienās. Šādi rādītāji ir labākais britu publikas cieņas apliecinājums neparasti talantīgajai britu dziedātājai," komentē "Official Charts Company" mārkentinga direktors Mārtins Talbots.

Jau ziņots, ka skandalozā dziedātāja Eimija Vainhausa atrasta mirusi savās Londonas mājās šo sestdien, 23. jūlijā. Nāves cēlonis joprojām nav noskaidrots, tomēr medijos izskanējusi visai paredzama versija, ka dziedātāju piebeigusi pārmērīga narkotiku un alkohola lietošana.

Jāpiezīmē, ka Vainhausas nāve aktualizējusi mītu par tā saucamo "Klubu 27", jeb talantīgiem mūziķiem, kuri šo pasauli atstājuši tieši 27 gadu vecumā. Viņu vidū ir Džims Morisons, Kurts Kobeins, Dženisa Džoplina un daudzi citi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!