Foto: Publicitātes foto. Inese Galante, Sergejs Jēgers

Rīgas Doma baznīcā 19. martā plkst. 19.00 notiks īpašs koncerts "Inese Galante un draugi. Stabat Mater", kurā izskanēs Džovanni Batistas Pergolēzi "Stabat Mater", kā arī Antonio Vivaldi, Riharda Dubras u.c. komponistu opusi, portālu "Delfi" informēja "Ineses Galantes fonda" pārstāvji.

Koncertā piedalīsies soprāns Inese Galante, kontretenors Sergjes Jēgers, ērģēlnieks Aivars Kalējs, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvartets, kā arī Ineses Galantes talantu konkursa laureāti Rihards Rauza (marimba) un Sabīne Seržāne (vijole).

"Ideju nodziedāt Pergolēzi "Stabat Mater" tieši Rīgas Domā ilgus gadus loloja mans skatuves partneris kontrtenors Sergejs Jēgers. Esmu ļoti gandarīta, ka sapņi piepildās – kantāte būs pirmslieldienu koncerta centrs, bet ceru, ka skatītāji ar prieku iepazīs Fonda rīkotā Talantu konkursa laureātus," stāsta operdziedātāja Inese Galante.

Inese Galante un Sergejs Jēgers Pergolēzi opusu ir iedziedājuši kompaktdiskā 2007. gadā. "Atceros, ka darbs, mācoties šo opusu, bija smags un pinķerīgs. Mūzika prasa smalkumu un filigrānu meistarību. Pergolēzi mūzika ir šķietami vienkārša, izteikti melodiska, tās žanra robežas nemaz nav tik vienkārši nospraužamas, bet darba emocionālā iedarbība ir izteikti spēcīga," stāsta kontrtenors Sergejs Jēgers.

Itāļu komponista, ērģelnieka un vijolnieka Džovanni Batistas Pergolēzi kantāte "Stabat Mater" ir tradicionāls Lieldienu laika opuss. Dž. Pergolēzi nereti salīdzina ar Volfgangu Amadeju Mocartu – abi bija neticami talantīgi un emocionāli, un abi nodzīvoja īsu, bet ārkārtīgi piepildītu radošu dzīvi. Kantāte "Stabat Mater" ir Dž. Pergolēzi sava veida gulbja dziesma – patiesa, vienkārša un reizē hipnotizējoši skaista. Autors pie tās strādāja līdz pat savas nāves stundai, slīpējot un labojot partitūru. Pēc komponista nāves "Stabat Mater" kļuva par iedvesmas avotu daudziem akadēmiskās mūzikas dižgariem.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās. Biļešu cena – no 10 līdz 25 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!