Foto: Publicitātes foto
Dzintaru koncertzālē Lieldienu laikā notiks divi koncerti, piedāvājot Johana Sebastiana Baha, Volfganga Amadeja Mocarta un Olivjē Mesiāna skaņdarbus.

Koncertprogrammā ''Bahs un Mocarts Lielajā Piektdienā'', kas izskanēs 15. aprīlī pulksten 19, apvienojušās trīs mūziķes – soprāns Gunta Gelgote, mecosoprāns Ieva Parša un ērģelniece Kristīne Adamaite. Koncertā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Volfganga Amadeja Mocarta ārijas un dueti ar latīņu mesas tekstiem, Johana Sebastiāna Baha majestātiskās kompozīcijas ērģelēm, kā arī gaidāms Lauras Dubinas mesas ''Confidentia'' pirmatskaņojums.

Lauras Dubinas kompozīcijas apbalvotas dažādos konkursos gan Latvijā, gan ārzemēs. Ar skaņdarbu "CXLVI" viņa plūca uzvarētājas laurus starptautiskajā kormūzikas kompozīciju konkursā ''Orfeó Català'', kas norisinājās slavenajā Katalāņu mūzikas pilī, Barselonā, 2020. gadā. "Komponistes muzikālais rokraksts ir smalkjūtīgs, vokālajos skaņdarbos poētiski iedzīvinot emocionālās pasaules nokrāsas. Viņas jaundarbs - mesa ''Confidentia'' pievēršas pārliecībai, kas dzimusi, paceļot acis uz visvarenu un visuresošu Dievu, lai apziņā iemantotu mieru par Viņa paspārnes pieejamību. Lūgums pēc glābšanas mijas ar atziņu, ka Dieva klātbūtne var tikt izpausta caur tuvākā žēlastību un mīlestību," raksta koncerta rīkotāji.

Savukārt 18. aprīlī pulksten 17 koncertā uzstāsies izcilais ''Trio Palladio'', kura sastāvā spēlē pianists Reinis Zariņš, vijolniece Eva Bindere un čelliste Kristīne Blaumane. Šajā reizē viņiem pievienosies Eiropā aktīvi koncertējošais klarnetists un kaismīgais kamermūziķis Antons Dreslers, kuru ārzemju prese raksturojusi kā ''fascinējoši jūtīgu mūziķi'' (Corriere della Sera). Koncertā izskanēs kamermūzikas šedevrs, Olivjē Mesiāna ''Kvartets laika galam''.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!