Foto: Ieva Makare
Liepājā, "Promenade Hotel" Hika zālē šā gada 19. decembrī pulksten 19 izskanēs "Kurland Quintet" jaunāko koncertprogrammu "Baltā laika stāsti", kurā pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Jāņa Strazda skaņdarbs ar tādu pašu nosaukumu, kas komponēts tieši Kurland Quintet mūziķiem.

Koncertprogrammas īpašais viesis būs Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš, kurš palīdzēs izstāstīt šo "Baltā laika stāstu".

"Jaundarbs "Baltā laika stāsti" būs kā ziemas – Baltā laika - sajūtu mozaīka Ziemassvētku gaidīšanas laikā. Skaņdarbs klausītājiem uzburs sniegotas ziemas sajūtas, apcerīgas Adventes laika noskaņas, gan arī groteskas un satīras epizodes, demonstrējot koka pūšaminstrumentu kvinteta bezgalīgi plašās mākslinieciskās izteiksmes iespējas.," stāsta komponists Jānis Strazds.

Jaunā un muzikāli daudzveidīgā koncertprogramma būs dzirdami dažādu noskaņu skaņdarbi. Tajā iekļauti gan Volfganga Amadeja Mocarta, gan Pētera Čaikovska, Žaka Ibēra un Dmitrija Šostakovičs, gan Enio Morikones un Astora Pjacollas skaņdarbi.

Pūšaminstrumentu kvintets "Kurland Quintet" ir 2010. gada sākumā dibināts ansamblis, kurā kopīgi muzicē pieci Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi. Kā raksturo paši dalībnieki, kvinteta skanējuma burvība slēpjas tembru un krāsu bagātībā, ko sniedz instrumentu atšķirīgie skanējumi un dažādās saskaņas. Šie iemesli, kā arī vienkārša vēlme izbaudīt kamermuzicēšanas prieku ir "Kurland Quintet" darbības pamatā. Pēkšņas idejas un kaislīgas diskusijas par interpretāciju ir mēģinājumu procesa ikdiena, un tas mūziķus ļoti saista, jo labs ansamblis rodas ne tikai spēlējot.

Uz skatuves kāps pieci mūziķi – Kārlis Catlaks (klarnete), Reinis Lapa (flauta), Mārtiņš Zālīte (oboja), Artis Zēns (fagots), Ingus Novicāns (mežrags).

Biļetes uz koncertu pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!