Foto: Jānis Vecbrālis

Koncertzālē "Lielais dzintars" 27. aprīlī plkst. 10.00, 12.00 un 14.00 Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) kopā ar Egīlu Šēferu un komponistu Rihardu Dubru aicina iepazīt mūzikas radīšanas noslēpumus koncertos, kas īpaši paredzēti bērniem, jauniešiem, kā arī viņu vecākiem, portālu "Delfi" informēja LSO pārstāve Daina Vanaga.

Aizraujošā koncertā "Radīšanas noslēpumi" Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar koncertu vadītāju Egīlu Šēferu dos iespēju ielūkoties mūzikas radīšanas aizkulisēs, kas ikdienā klausītājiem paliek miglā tītas. Kā komponisti rod iedvesmu mūzikai? Kā mūzika atver durvis uz jūtu pasauli vispirms pašiem mūziķiem un pēcāk arī klausītājiem? Kā notiek pats mūzikas sacerēšanas un iestudēšanas process no nošu rakstīšanas līdz driģenta darbam ar orķestri? Orķestris aicina atklāt šos mūzikas radīšanas noslēpumus kopā.

Uz skatuves varēs redzēt un dzirdēt komponistu Rihardu Dubru un viņa skaisto, gaismas un dzīvesprieka pilno Trešo Liepājas koncertu klavierēm un orķestrim. Komponists, kas ir arī kaismīgais auto braucējs un pavārs, ar klausītājiem dalīsies savos mūzikas radīšanas noslēpumos, bet iedzīvināt tos mūzikā viņam palīdzēs pianists Endijs Renemanis un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi diriģenta Reiņa Lapas vadībā.

"Koncerta vadītājs – pazīstamais latviešu klarnetists Egīls Šēfers iztaujās komponistu par dažādiem komponistu būšanas noslēpumiem. Mazie apmeklētāji varēs noskaidrot – kā rodas skaņdarbs, kā ideja pārtop mūzikā, kā notiek komponēšana. Varēs skatīties, kā daudzās notis uz papīra pārvēršas mūzikā un sāk skanēt Trešais Liepājas koncerts. Šis koncerts būs interesants ne tikai jaunākajai paaudzei, bet ikvienam mūzikas baudītājam," stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala.

Koncertā tiks rādīti video fragmenti no Latvijas Nacionālā baleta iestudējuma "Trīs tikšanās" Latvijas Televīzijas ierakstā.

Biļetes uz koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!