Foto: Publicitātes foto
Šodien ar koncertu Iceho teātrī Liepājas Simfoniskais orkestris aizsāk savu Vācijas koncertu tūri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Kopumā tūrē plānoti seši koncerti ar diviem solistiem – lietuviešu vijolnieci Daļu Kuzņecovaiti un somu pianstu Henri Sigfridsonu, portālu "Delfi" informē orķestra pārstāvji.

Vācijas pilsētās Iceho, Štādē un Lindenšteidē orķestris uzstāsies kopā ar somu pianistu Henri Sigfridsons (Henri Sigfridsson), ar kuru orķestris jau vairākkārt ir sadarbojies iepriekš Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla ietvaros. Pianists ir daudzu starptautiski nozīmīgu konkursu dalībnieks un laureāts - 2005. gadā viņš izcīnīja galveno balvu, kā arī skatītāju simpātiju balvu 1. Starptautiskajā Bēthovena konkursā Bonnā, kā arī dalīja specbalvu kamermūzikas kategorijā ar pusfinālistu Hyo Sun-Lim no Dienvidkorejas.

No 2008. gada līdz 2009. gadam Henri Sigfridsons bija klavieru mūzikas profesors Grācas Mūzikas un skatuves mākslas universitātē, bet no 2010. gada līdz 2011. gadam - Berlīnes Hannsa Eislera mūzikas akadēmijas profesors, kurā joprojām darbojas kā viesprofesors. Kopš 2011. gada Sigfridsons ir Esenes Folkvangas Mākslas universitātes profesors.

Savukārt koncerttūres otrajā pusē - Oberhauzenē, Emdenē un Vitenē orķestris koncertēs kopā ar lietuviešu vijolnieci Daļu Kuzņecovaiti, kura ir vairāku starptautisko un reģionālo konkursu uzvarētāja. 2008. gadā ieguvusi trešo vietu un īpašo Mocarta akadēmijas balvu 15. starptautiskajā Johannesa Brāmsa konkursā Austrijā, kā arī saņēmusi galveno balvu un zelta medaļu prestižajā Henrika Šēringa starptautiskajā vijolspēles konkursā Tolikā, Meksikā.

2009. gadā par radošo sasniegumu viņai tika piešķirta Lietuvas Republikas prezidenta Valda Adamkus Goda balva. Kā soliste viņa aktīvi koncertē gan Eiropā, gan Amerikā, kā arī ik pa laikam pievienojas kādam no simfoniskajiem orķestriem Lietuvā, Austrijā, Vācijā, Meksikā, gan citās valstīs. Daļa Kuzņecovaite spēlē vijoli "Dvorak 1899", kas pieder Lietuvas bankai "Ukio Bankas".

Tūres laikā orķestris izpildīs Fēliksa Mendelszona – Bartoldi, Sergeja Prokofjeva, Roberta Šūmaņa, Ludviga van Bēthovena un Antonīna Dvoržāka skaņdarbus.

Koncerttūri atbalsta Latvija Kultūras ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!