Vasaras izskaņā Lietuvas ziemeļaustrumos, uz Zarasai ezera salas no 24. līdz 26. augustam norisināsies jau 15. postfolkloras festivāls "Mėnuo Juodaragis", portālu "Delfi" informē organizatori.

Festivālā būs pārstāvēti mākslinieki sākot no tautas mūzikas un folkloras līdz pat metālmūzikai, elektronikai, ambient, džezam un eksperimentālajai mūzikai.

Festivālā triju dienu laikā uzstāsies vairāk kā 50 grupas un mūziķi. Galveno mākslinieku vidū būs neoklasicisma stilā ieturētā "Ataraxia" no Itālijas, īru pagan metālisti "Cruachan", postfolka grupa "Dakhna Brakhna" un folkrokeri "Svjata Vatra" no Ukrainas, "Troum" no Vācijas, "Hati" no Polijas, kā arī virkne lietuviešu mākslinieku. Tai skaitā arī Latvijā labi zināmie aktieris un rokmūziķis Andrus Mamontovas, tautas mūzikas zvaigzne Veronika Povilioniene, grupa "Skyle", dziedātāja Alina Orlova (attēlā), folkmetāla pārstāvji "Žalvarinis" un daudzi citi.

No Latvijas uz festivālu dosies etno ska grupa "Vējam Kabatā".

Jau tradicionāli festivālā plaši pārstāvētas būs dažādu amatnieku darbnīcas, varēs apgūt tradicionālus rituālus, notiks fotoizstādes, eko projekti, sporta aktivitātes, pārgājieni, turnīri, tautas dejas un folkdiskotekas un daudzas citas radošas un izglītojošas aktivitātes.

Festivāla programmā ik gadu fokusējas uz vienu galveno tēmu. Šogad festivāls ir veltīts putniem dabā, kultūrā, mitoloģijā, mūzikā un pat cilvēka centieniem lidot - aviācijai. Tādēļ tiek plānotas gaisa balonu sacensības Zarasai debess un iespaidīga nakts balonu parāde ar īpašu mūziku un gaismām McKaras un Donis muzikālajā pavdījumā!

"Mėnuo Juodaragis" biļetes pieejamas pie ieejas festivālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!