Foto: Publicitātes foto
Atgriežoties no tūres Lielbritānijā, Lietuviešu rokgrupa "Garbanotas Bosistas" ("Sprogainais basists") savu pašizdoto albumu "Above Us" 28. maijā prezentēs arī Rīgā.

"Garbanotas Bosistas" pirmais albums ir viņu veltījums brīvībai, mūzikai un cilvēkiem sev līdzās. "Albuma ierakstīšana ir jautra, taču tajā pat laikā liek apjaust realitāti. Šis process līdzinās krāsojamās grāmatas iekrāsošanai - tur nav nekāda teksta, bet, izvēloties flomāsteru krāsas, iespējams veidot stāstu. Vienu tādu grāmatu nupat esam aizpildījuši. Tagad ir laiks palēnām radīt jaunas figūras un izvēlēties jaunas krāsas," savas sajūtas pauž grupas ģitārists Mantas.

"Garbanotas Bosistas" reprezentē to, kāda ir mūsdienu mūzika Lietuvā. Iepazīstinot klausītājus ar jauno albumu, grupa sasniegusi arī jaunu pieturas punktu savā muzikālajā ceļā - saglabājot līdzšinējo pozitīvo enerģiju, viņu īpašais skanējums šajā albumā papildināts ar svaigām sintezatora skaņām un interesantiem efektiem, stāsta grupas pārstāvji.

Grupas sastāvā ir brāļi Mantas un Šarūnas Joneiķi, bundzinieks Jonas Narbutas un basists Kipras Pugačiukas, kura mati, pretēji tam, ko grupas nosaukums vēsta, ir taisni, nevis sprogaini.

Pēc veiksmīgiem albuma prezentācijas koncertiem Lietuvā "Garbanotas Bosistas" pašlaik atrodas koncertturnejā Lielbritānijā, kur viņi nule kļuvuši par pirmo lietuviešu grupu, kas spēlējuši festivālā "The Great Escape". Lielbritānijā aizvadītas arī divas "Sofar Sounds" sesijas, kā arī nospēlēts koncerts Londonā un "Liverpool Sound City" festivālā.

Albuma prezentācijas tūre noslēgsies Baltijā - 28. maijā gaidāms koncerts Rīgā, klubā "Piens", bet 29. maijā Tallinā, klubā "Sinilind".

Kopš grupas dibināšanas 2008. gadā tā uzstājusies arī "TEDx" konferencē Vroklavā, Polijā, Lietuvas dienās Kopenhāgenā, Dānijā, un "MENT" festivālā Ļubļanā, Slovēnijā. Latvijā "Garbanotas" Bosistas ir viesojušies jau vairākkārt, tostarp arī "Positivus" festivālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!