Foto: DELFI
Līgatnes novada "Ratniekos" piektdien, 5. augustā sāksies mūzikas festivāls "Laba Daba", kas šogad norisināsies trešo reizi, portālu "Delfi" informē organizatori aģentūra "Pareizā ķīmija".

Festivāla galvenie viesi būs regeja un dub grupa "Zion Train" no Lielbritānijas, Polijas regeja ikoniskā apvienība "Vavamuffin", itāļu neofolka grupa "Spiritual Front", "Spanxti" no Lietuvas un "Ankylym" no Sanktpēterburgas.

Festivālā uzstāsies "Voiceks Voiska", "Striķis", "Satellites LV", "Apofeoz Soundsystem", "Mango", "HMP jeb "How Mach Personalities", "Alis P", "Dzelzs Vilks", "Tramplīni", "Inokentijs Mārpls", "Das Sonntags Legion", "Soundarcade", "Oranžās Brīvdienas", "All Day Long", "Bērnības Milicija", "Obscurus Orbis", "Laiksne", "Kokle", "Saucējas", "Ēnu Kaleidoskops, "Zig Zag", "Nohow", "Backflow", "Vīteri", "Rūsa", dziesminieks Kaspars Dimiters un grupa "7 Pieauguši vīrieši", kurai šī būs vienīgā uzstāšanās šogad. Kopumē festivālā piedalīsies vairāk kā 50 grupas, dīdžeji un dīdžeju apvienības.

Šogad festivāla piedāvājumā jaunums ir kino māja, kurā tiks rādītas "Vides Filmu Studijas", Starptautiskā īsfilmu festivāla "2ANNAS" un Starptautiskā kino festivāla "Arsenāls" filmas.

Aktīvākie pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties sporta spēlēs, kā arī lielu popularitāti pirms gada ieguvušajā slēpņošanā jeb geocaching. Arī šogad "LabaDabā" būs Juglas suņu patversme ar suņu sporta spēlēm, bet kā jaunums būs masāžas stūrītis.

Domājot par labu dabu un tās saudzēšanu, kā arī materiālu otrreizēju pārstrādi, šogad festivālā būs darbnīca "Radi vidi pats". Savukārt, radošā studija "Koka Spole" sadarbībā ar Gulbenes jauniešu centru "Bāze" piedāvās iespēju katram iemācīties, kā no viegli pieejamiem sadzīves produktiem pagatavot veselīgu, lētu un efektīgu dezodorantu! Būs apskatāms interaktīvs objekts, ko skatītājiem piedāvās "Hercogiste Eko" projekts. Viszaļāk domājošajiem 80 Latvijas iedzīvotājiem tika piedāvāta lieliska iespēja kļūt par zaļajiem aģentiem, atnesot uz festivālu 10 pet pudeles instalācijai "Labo nodomu koks". Kā arī komandām būs iespēja sacensties, kura var ātrāk uzvārīt krūzīti ūdens, braucot ar īpašu velosipēdu.

Domājot par nākamās paaudzes izglītošanu, tiks piedāvāts "Learn English Kids" bērnu stūrītis. "Element" skautu skolā bērni un jaunieši varēs radoši izpausties un iemācīties dabas likumsakarības, kā arī iemācīsies no koka izgatavot piekariņus, iegūt uguni bez sērkociņiem un atklās noslēpumus, kā pamatelementus izmantot savā labā. Kamēr jaunākie festivāla apmeklētāji rotaļāsies un apgūs jaunas zināšanas, tikmēr lielie varēs demonstrēt savas prasmes angļu Mēlesmežģu (tongue twisters) skaitīšanā.

"LabaDabā" būs apskatāmas vairākas tematiskas izstādes, no tām: izstāde par Āraišu kopienas apkaimi un tās iedzīvotājiem, izstāde par ilgtspējīgu enerģiju. Festivāla apmeklētāji varēs vērot arī zvaigznes, šūpoties kosmiskās šūpolēs, iegūt hennas tetovējumus vai izveidot sejas masku.

Papildus pagājušā gada ģipša krūšu darbnīcai Pie dabas krūts, mākslinieks Edgars Kvjatkovskis piedāvās festivāla jaunumu - "Zoo Art Daba Studio". Šajā darbnīcā ar krāsu un iztēles palīdzību katrs varēs pārtapt par sev tīkamu dzīvnieku vai kādu citu dabas tēlu, veidojot savus "LabaDabas" džungļus.

Festivāla dalībniekiem bez papildus samaksas būs iespēja celt teltis skaistā ābeļdārzā, bet par auto novietošanu šogad būs jāmaksā nodeva zemes sakopšanai – 1 lats.

Lai nokļūtu festivālā:

Ar auto
Braucot pa Pleskavas šoseju (E 77 / A2) virzienā no Rīgas, izbraucot no Siguldas būs zīme "Ratnieki", kur jānogriežas pa kreisi. Tālāk sekojiet norādēm uz festivālu.

Ar vilcienu vai mikroautobusu
Pērciet biļeti līdz Siguldai, kur tālāk jums būs iespēja izmantot festivāla organizētus transfērbusiņus, kas aizvedīs Jūs līdz norises vietai. Atiešanas laiki: www.labadaba.lv

Fotogalerija: 'Laba Daba 2010'


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!