Maestro Raimonds Pauls Līgo svētkos piekritis sniegt koncertu Rīgā krastmalā, kas Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs bez maksas, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs").


Koncerta izmaksas tiks segtas no Rīgas domes līdzekļiem, bet konkrētas summas vēl neesot zināmas. Finansēšanā iesaistīsies arī Rīgas Tūrisma un attīstības birojs.

"Precīzs cipars būs mazliet vēlāk, jo tas ir atkarīgs no konkrētiem mākslas jautājumiem, par kuriem atbildīgs ir Paula kungs, bet es neredzu, ka tas varētu būt īpaši dārgāks nekā pērn. Un, pat ja būs neliels pieaugums, tas tiek darīts ar domu, ka atbrauks tūristi un atstās šeit naudu," klāstīja Ušakovs.

Ušakovs norādīja, ka Pauls piekritis sniegt lielu koncertprogrammu no aptuveni plkst.21 līdz 1, par kuras sagatavošanu atbildīgs ir pats maestro.

Pauls žurnālistiem sacīja, ka programma tiks gatavota "no nulles". "Mums viss jāsagatavo no nulles, pagaidām nekā nav. Varu nosaukt kādus uzvārdus, bet to, kas tur būs, kādas uzstāšanās, tas mums pašiem ir jāsagatavo, lai interesanti ir gan jauniešiem, gan vecākiem cilvēkiem," sprieda Pauls.

Dome cer ar koncertu piesaistīt arī ārvalstu viesus. "Mēs aktīvi to reklamēsim ārzemēs, jo uz tādu liela mēroga bezmaksas pasākumu Rīgas centrā, kur piedalās maestro, protams, daļa cilvēku arī speciāli atbrauks," prognozēja Rīgas mērs.

Svētku laikā būšot bezmaksas sabiedriskais transports un nakts transports.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!