Foto: Latvijas Nacionālais kultūras centrs
Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) aicina komponistus, mūzikas autorus un aranžētājus piedalīties "Kora dziesmu konkursā 2019" un radīt oriģinālskaņdarbus un tautas dziesmu apdares jauktā, sieviešu, vīru un dubultkora sastāviem a cappella (bez pavadījuma). Līdzās konkursa norisei LNKC aicina koru diriģentus dalīties ar pēdējos gados radīto kora mūziku.

Latvijas Nacionālā kultūras centra koru un vokālo ansambļu nozares eksperts Lauris Goss stāsta: "Lai papildinātu un bagātinātu Latvijas amatierkoru repertuāru, aicinām skaņražus piedalīties "Kora dziesmu konkursā 2019". Gatavojoties Dziesmu svētku 150 gadu jubilejai, šis ir atbilstošākas brīdis radīt, apzināt un savākt vienkopus skaistākos un skanīgākos pēdējos gados radītos skaņdarbus amatierkoriem. Līdzās kora dziesmu konkursam lūdzam arī pašus koru diriģentus dalīties un piedāvāt skaņdarbus un tautasdziesmu apdares, kas radītas laika posmā no 2015. līdz 2019. gadam. Latvijas kori un diriģenti radošā sadarbībā ar komponistiem jau pierādījuši savu potenciālu jaunas kora mūzikas radīšanā."

Konkursam darbi jāiesniedz LNKC līdz 2019. gada 30. aprīlim pulksten 17.00, vai sūtot pa pastu. Skaņdarbus pēc to piemērotības Latvijas amatierkoru iespējām vērtēs LNKC izveidota ekspertu žūrijas komisija. Labākie skaņdarbi tiks izdoti nošu krājumā, kā arī atskaņoti koncertā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē šī gada 28. septembrī. Plašāka informācija www.lnkc.gov.lv.

Skaņdarbus pēc to piemērotības Latvijas amatierkoriem vērtēs LNKC izveidota ekspertu žūrijas komisija. Labākie skaņdarbi šī gada rudenī tiks apkopoti un izdoti nošu krājumā. Skaņdarbu nošu partitūru (vēlams arī audio vai video ieraksts mp3 formātā), apliecinājumu par skaņdarba rašanos, kā arī informāciju par pieteicēju (vārds, uzvārds, telefona numurs un e-pasta adrese) tiek lūgts iesniegt LNKC līdz 2019. gada 31. martam vai elektroniski uz e-pasta adresi: lauris.goss@lnkc.gov.lv. Plašāka informācija www.lnkc.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!