Foto: F64
Latvijas Nacionālajā operā 22. novembrī notiks Imanta Kalniņa, grupas "Turaidas Roze" un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts "Lielās dziesmas", portālu "Delfi" informēja "Mikrofona ierakstu" pārstāvji.

Koncertprogrammas pirmatskaņojums ar lieliem panākumiem un sirsnīgām ovācijām notika 1. septembrī Dzintaru koncertzālē, savukārt 19. novembrī "Lielās dziesmas" izskanēja Liepājas Olimpiskajā centrā.

Koncerta repertuārs ir balstīts uz dziesmām, ko "Turaidas Roze" spēlēja 80. gadu otrajā pusē - "Rīta serenāde (trubadūrs)", "Nelaid, māte, bērnus mežā", "Šekspīra sonets (Sweet Love)", "Kas jūs esat", "Apvij rokas", "Balāde par melno čūsku", "Svētku diena" un citas. Tāpat kā toreiz, dziesmas dzied Olga Rajecka un Uģis Roze, taču pirmo reizi tās dzirdamas tik vērienīgā skanējumā - īpaši šai programmai veidoti daudzi jauni aranžējumi. "Tās ir dziesmas, kas pieder lielajām formām. Ne parastās trīs vai trīsarpus minūtes, bet mūzika ārpus šīs dimensijas. Dziesmām piemīt simfoniskais elements un man prieks, ka tagad tās realizēsim formā, kas šai mūzikai ir dabiski vistuvākā," stāsta Imants Kalniņš.

Liepājas Simfoniskais orķestris programmu atskaņos diriģenta Andra Veismaņa vadībā.

"Imanta Kalniņa mūzika mani ir valdzinājusi vienmēr," saka diriģents. "Šī programma man šķiet lieliska Turaidas Rozes repertuāra esence, kurā apkopots pats vērtīgākais. Imants izjūt mūzikas simfonisko būtību - pat tad, kad viņš raksta dziesmas, ir jūtams simfoniskais potenciāls, kas ar sešām simfonijām nav izsmelts. Un "Lielās dziesmas" ir brīnišķīga iespēja šiem skaņdarbiem izskanēt pilnīgākā un plašākā veidā, jo ansamblis savās izpausmēs tomēr ir visai ierobežots. Arī abu solistu, Olgas Rajeckas un Uģa Rozes, personīgā pievilcība ir tik liela, ka to ir vērts sajust plašākā mērogā."

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!