Foto: LETA

Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars no 4. līdz 6.jūnijam viesojās Gruzijā, kur apmeklēja gan Tbilisi valsts konservatoriju, gan tikās ar Tbilisi operas un baleta teātra direktoru Dāvidu Sakvarelidzi, lai pārrunātu nākotnes sadarbības iespējas, portālu "Delfi" informē Latvijas Nacionālās operas pārstāvji.

Žagars uz devās pēc Tbilisi Valsts konservatorijas rektora uzaicinājuma – vadīt vokālās specialitātes studentu valsts eksāmenu komisiju. LNO direktors tikās arī ar Batumi operas vadību, lai vienotos par LNO iestudējuma – Ž. Bizē operas "Karmena" – izīrēšanu Batumi operai.

Tikšanās laikā ar Dāvidu Sakvarelidzi tika pārrunāta iespējamā nākotnes sadarbība, kā arī iezīmētas tuvākajā perspektīvā veicamās aktivitātes. Šobrīd jau ir uzsākts darbs pie abpusēja mākslinieciskās sadarbības līguma izstrādes par apmaiņas viesizrāžu organizēšanu starp abiem teātriem. Sezonas sākumā starp Tbilisi Valsts operas un baleta teātri un Latvijas Nacionālo operu ir plānots parakstīt nodomu protokolu, kas paredz regulāru viesizrāžu apmaiņu: katrs teātris sadarbības valstī rādīs vairākus operas un baleta uzvedumus. Pirmās apmaiņas izrādes plānotas jau nākamajā sezonā.

LNO direktors Andrejs Žagars atzīst: "Es priecājos, ka mūsu sadarbības partneriem tagad pievienojies arī Tbilisi operas un baleta teātris. Tā izcilākie solisti, līdzīgi Latvijas operzvaigznēm, iekarojuši starptautisku slavu. Tbilisi operas un baleta teātris ne tikai viesojies uz daudzu pasaules opernamu skatuvēm, bet arī izrādījis viesmīlību tādām mākslas pasaulē atzītām zvaigznēm kā Monserata Kabaljē un Hosē Karerass. Mūsu savstarpējā sadarbība ietver sevī lielu radošo potenciālu, un es paredzu tai ļoti veiksmīgu nākotni."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!