Foto: Publicitātes foto
2018. gada 2. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā (LNO) uzstāsies Krievijas tautas māksliniece Hibla Gerzmava, kas Latvijas simfoniskā orķestra pavadījumā un Itālijas diriģenta Fabio Mastrandželo vadībā izskanēs slavenas ārijas un ainas no Verdi, Doniceti un Pučīni operām, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "Bravo Events".

Viena no pieprasītākajām Krievijas dziedātājām uz pasaules operas skatuves Hibla Gerzmava ir Staņislavska un Ņemiroviča – Dančenko teātra vadošā soliste un viena no labākajām belkanto repertuāra izpildītājām. Hibla ir unikāla parādība uz Krievijas operas skatuves – koša un tieša, emocionāla un kaisles pilna.

Jau radošās darbības sākumā māksliniece sev solījusi uzstāties tikai pirmklasīgos teātros un tikai galvenajās lomās, un šo solījumu joprojām pilda. Viņai aplaudē Londonas Koventgārdena operā, Metropolitēna operā Ņujorkā, Vīnes Valsts operā, Milānas "La Scala".

Hibla Gerzmava saņēmusi virkni apbalvojumu, tostarp arī Starptautiskā Pētera Čaikovska konkursa "Grand Prix" godalgu. Viņa ir Maskavas operas festivāla laureāte nominācijā "Labākā dziedātāja" (2000), kā arī saņēmusi "Zelta Orfeja" balvu nominācijā "Gada labākā dziedātāja" (2001). Viņai piešķirta Krievijas operas prēmija "Casta diva", un divas reizes arī nacionālā prēmija "Zelta maska" par lomām sarežģītajā Doniceti operā "Lucia di Lammermoor" un Kerubīni "Mēdejā".

2011. gada maijā Gerzmava uz dzimtā teātra skatuves izpildīja visu četru Žaka Ofenbaha operas "Hofmaņa stāsti" varoņu partijas, kļūstot par vienu no retajām pasaules dziedātājām, kam izdevies veiksmīgi iemiesot dzīvē komponista sarežģīto nodomu.

Biļetes uz Hiblas Gerzmavas koncertu iegādājamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!