Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) kopā ar diriģentu Andri Pogu februāra beigās dosies koncertturnejā uz Franciju, lai uzstātos Eksanprovansā, Mecā un Parīzē.

LNSO pārstāve Anna Babre atzīmē, ka tūrē uz skatuves kopā ar orķestri un diriģentu kāps gan ērģelniece Iveta Apkalna, gan pianists Andrejs Korobeiņikovs.

LNSO valdes locekle Indra Lūkina norāda, ka orķestris jau sesto reizi dosies koncertturnejā uz Franciju. Viņa akcentē, ka skaidrojums LNSO īpašajām attiecībām ar Franciju ir veiksmīgā sadarbība ar Francijas aģentūru "Productions Internationales Albert Sarfati", kas aizsākās 2015. gadā ar veiksmīgu koncertu Elizejas lauku teātra zālē.

Pirmais LNSO tūres koncerts notiks trešdien, 22. februārī, Lielajā teātrī Eksanprovansā. Kopā ar LNSO un Pogu uz skatuves kāps pianists Korobeiņikovs. Klausītājiem tiks piedāvāts Pētera Vaska darbs "Musica serena", kā arī Sergeja Rahmaņinova Otrais klavierkoncerts un Sergeja Prokofjeva mūzika no baleta "Romeo un Džuljeta".

LNSO piektdien, 24. februārī, dosies uz Parīzi, lai uzstātos Parīzes filharmonijas Pjēra Bulēza Lielajā zālē. Tur LNSO un Poga uzstāsies kopā ar Apkalnu. Kopējā sadarbībā skanēs Franča Lista "Fantāzija un fūga par korāļa "Ad nos, ad salutarem undam"" tēmu. Francijas publiku gaida arī Vaska opusa "Hymnus" ērģelēm solo un Prokofjeva baleta svītas "Romeo un Džuljeta" daļu atskaņojums.

Francijas tūre noslēgsies 25. februārī ar LNSO uzstāšanos Mecā. Arī šeit orķestrim un Pogam pievienosies Korobeiņikovs, atskaņojot Vaska, Rahmaņinova un Modesta Musorgska mūziku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!