Foto: F64
Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) nākamajā sezonā sadarbosies ar vairākiem izciliem latviešu solistiem, tostarp spēlēs divus Jaungada koncertus kopā ar operdziedātāju Elīnu Garanču, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja LNSO valdes locekle Ilze Paidere-Staķe.

LNSO sezonas laikā saspēlēsies arī ar pianistiem Vestardu Šimku, Laumu Skridi un Reini Zariņu, kurš šogad saņēma Lielo Mūzikas balvu par izcilu interpretāciju, un Londonas simfoniskā orķestra pirmo čellu Kristīni Blaumani.

Galā koncerti ar Elīnu Garanču notiks 28. un 30.decembrī Latvijas Nacionālajā operā un Lielajā ģildē. "Ar šiem koncertiem mēs vēlamies uzrunāt gan operas, gan LNSO auditoriju," paskaidroja orķestra mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons.

Sezonas gaitā pie LNSO diriģenta pults stāsies tādi viesdiriģenti kā Aleksandrs Viļumanis, kurš diriģēs latviešu mūzikas koncertu 18.novembrī, un "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē, kura pārziņā būs amerikāņu minimālista Filipa Glāsa mūzikas koncerts 29.septembrī.

Ārzemju viesdiriģentu vidū būs ungārs Žolts Naģs (Zsolt Nagy), kas 20.septembrī ar orķestri atskaņos Igora Stravinska "Svētpavasari", Sergeja Prokofjeva 2.klavierkoncertu, kurā soliste būs Lauma Skride, un Agra Engelmaņa "Zīmējumu sēpijas tonī".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!