Foto: Apollo Artists

Atsaucoties uz skatītāju lielo interesi, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) izziņo papildkoncertu izpārdotajam notikumam "Sibēliusa Pirmā un Rahmaņinova Otrais".

Kā "Delfi" informē LNSO pārstāvji, papildkoncerts notiks sestdien, 15. janvārī, pulksten 19 Lielajā ģildē. Talantīgā un daudzsološā somu diriģenta Tarmo Peltokoski vadībā LNSO klausītājus priecēs ar Riharda Vāgnera operas "Tannheizers" majestātisko uvertīru, Žana Sibēliusa Pirmo simfoniju un Sergeja Rahmaņinova Otro klavierkoncertu.

Diriģents Tarmo Peltokoskis 21 gada vecumā jau ir kļuvis par pasaulē zināmu uzlecošo zvaigzni. Pagājušā gada jūnijā diriģents izpelnījās atzinību, Vācijā debitējot ar Brēmenes Vācu kamerfilharmoniķiem. Kā norāda koncerta rīkotāji, solista meistarība, zinātkāre un kaismīgā iedziļināšanās detaļās par katru orķestra dalībnieku radīja lielisku augsni viņa debijai, padarot koncertus par īstiem veiksmes stāstiem, kam sekoja daudzi uzaicinājumi uzstāties atkārtoti.

Orķestra mūziķu menedžeris Hanss Oto dēvē Tarmo par vienu no lielākajiem pēdējo gadu talantiem. Savukārt jau 2018. gadā fonds "Pro Musica" nosauca Peltokoski par gada jauno mūziķi. Vairāki ārvalstu mediji norādījuši, ka viņa vārds ierakstīts akadēmiskās mūzikas nākotnē. Interesanti, ka Tarmo Peltokoski saņēmis vairākus apbalvojumus konkursos arī kā virtuozs pianists.

Pirmajā tikšanās reizē ar LNSO Tarmo iepriecinās ar Vāgnera operas "Tannheizers" uvertīru un Sibēliusa Pirmo simfoniju. Koncerta pirmajā daļā skan;es Rahmaņinova Otrais klavierkoncerts. Solists būs Londonā dzīvojošais krievu pianists Antons Ļahovskis.

Antons Ļahovskis mācījies Sanktpēterburgā un Londonā, ieguvis godalgas vairākos starptautiskos konkursos, tostarp otro vietu un "Bärenreiter" balvu Ņujorkas "Young Concert Artist International Audition" (1999), kā arī Grand Prix un LNSO simpātiju balvu Jāzepa Vītola V starptautiskajā pianistu konkursā 2008. gadā.

Jau ziņots, ka februārī LNSO mākslinieki uz diviem gadiem pamet savas mājas – Lielo ģildi – ēkas rekonstrukcijas darbu dēļ. Tādēļ klausītāji tiek aicināti uz septiņiem īpašiem LNSO koncertiem, kas līdz februāra beigām vēl notiks Lielajā ģildē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!