Foto: Publicitātes foto
Mūzikas namā "Daile" 10. martā pulksten 19 LNSO klaviertrio – vijolnieks Indulis Cintiņš, čelliste Dace Zālīte-Zilberte un pianists Mārtiņš Zilberts – aicina mūzikas mīļus uz koncertu "Vīnes kafejnīca. LNSO klaviertrio".

Kā "Delfi" atgādina LNSO pārstāvji, koncerts norisināsies Mūzikas namā "Daile'', kur Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) kamermūzikas koncerti Lielās ģildes renovācijas laikā klausītājus gaidīs arī turpmāk.

LNSO klaviertrio jau astoto gadu veido koncertprogrammas, kas apvieno žanra visievērojamākos skaņdarbus un Latvijas koncertzālēs reti atskaņotas kompozīcijas. Trio sastāvā ir LNSO pirmās vijoļu grupas mūziķis Indulis Cintiņš, LNSO čellu grupas mūziķe Dace Zālīte-Zilberte un pianists Mārtiņš Zilberts, kurš ir pastāvīgs LNSO programmu viesmākslinieks, viens no labākajiem Latvijas orķestru pianistiem, pieprasīts dziedātāju koncertmeistars.

"Koncertam Mūzikas namā "Daile" sagatavota bagātīga un daudzveidīga programma, kas sniegs gandarījumu visu mūzikas jomu cienītājiem un noskaņu gleznās aizvedīs uz kādu īpašu kafejnīcu tieši Vīnes sirdī," raksta koncerta rīkotāji. Koncertā varēs dzirdēt Jozefa Haidna, Arvo Perta, Friča Kreislera, Imanta Zemzara un Paula Šēnfelda skaņdarbus. Koncertu vadīs Edgars Raginskis.

"Domājot par šo koncertprogrammu, turējām prātā Mūzikas namu "Daili", cenšoties iztēloties, kā skaņdarbi varētu skanēt tieši šajās telpās. Programmas tapšanas brīdī epidemioloģisku apsvērumu dēļ varējām uzstāties tikai digitālā vidē. Tādēļ iztēlojāmies kopā būšanu un patīkamu gaisotni, tiekoties klātienē. Prieks, ka nu tas ir iespējams un varam ar publiku redzēties Mūzikas namā "Daile"", stāsta Mārtiņš Zilberts.

Indulis Cintiņš ir LNSO pirmās vijoļu grupas mūziķis kopš 2006. gada un kopš 2012. gada piedalās "Classical Concert Chamber Orchestra" koncertos Eiropā. Dibinājis un vada stīgu kvartetu "Fantastic Four". Aktīvs kamermūziķis un dažādu mūzikas jomu interesents.

Dace Zālīte-Zilberte ir LNSO čellu grupas mūziķe un "LNSO čellu Dream Team" dalībniece, vairāku starptautisku konkursu laureāte, Lielās mūzikas balvas 2012 nominante. Aktīva kamermūziķe.
Mārtiņš Zilberts kopš 2008. gada ir Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais solistu koncertmeistars. Viens no visaktīvāk koncertējošiem Latvijas pianistiem-koncertmeistariem, daudzu kamermūzikas projektu dalībnieks, starptautisku operzvaigžņu pieprasīts koncertmeistars-konsultants. Saņēmis Latvijas Nacionālās operas fonda gada balvu par izcilu māksliniecisko sniegumu 2018. gadā. Lielās mūzikas balvas 2019 nominants.

Kā jau iepriekš ziņots, LNSO mājvietas – Lielās ģildes – renovācija, novēršot nama galvenās tehniskās problēmas, tiks uzsākta šī gada otrajā pusē un norisināsies līdz 2023. gada nogalei. Līdz pat renovācijas darbu beigām LNSO kamermūzika regulāri skanēs Mūzikas namā "Daile".|

Atbilstoši valstī noteiktajiem ierobežojumiem bērniem un jauniešiem līdz 17 gadu vecumam, apmeklējot koncertu, Covid-19 vakcinācijas sertifikātu vai testu uzrādīt nav nepieciešams. Pasākuma apmeklētājiem no 18 gadu vecuma nepieciešams uzrādīt derīgu sertifikātu, kas apliecina vakcināciju vai pārslimošanu, kā arī personu apliecinošu dokumentu.|

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!