Lielajā ģildē, 30. janvārī, plkst.19:00 notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts "Latviešu tango", kurā līdzās citu komponistu melodijām izskanēs arī komponista Kārļa Lāča klavierkoncerta pirmatskaņojums, portālu "Delfi" informē LNSO sabiedrisko attiecību speciāliste Sondra Lāce.

Koncertā izskanēs gan Oskara Stroka, gan Aleksandra Okolo-Kulaka, Astora Pjacollas un Artūra Maskata mūzika. Bet kā "saldais ēdiens" tiks piedāvāts šobrīd viena no aktīvākajiem, atzītākajiem un pieprasītākajiem teātra un kino mūzikas komponistiem – Kārļa Lāča jaundarba pirmatskaņojums – koncerts klavierēm ar orķestri.

Koncertā piedalīsies arī Kārļa Lāča domubiedri – saksofonists Gints Pabērzs, pianiste Agnese Egliņa, akordeoniste Inita Āboliņa, vijolnieks Jurijs Savkins un Valsts akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā. Tango ritmus izdziedāts soliste – Aija Vītoliņa jeb Amber.

Kā stāsta Kārlis Lācis, klavierkoncerts rakstīts ilgāku laika posmu."Vairākkārtēji atkal pie tā atgriezos un pārrakstīju vai izmetu to, kas laika gaitā bija jau mani pašu nogurdinājušas vai apnikušas. Koncerta pamatā ir manas pārdomas par cilvēku savstarpējām attiecībām ģimenē un dažādām šo attiecību šķautnēm ,vai varbūt ,kā bērna skatījums uz notiekošo. Šo ciklisko sadzīves emociju gradāciju no saviļņojuma līdz konfilktam un atpakaļ pie paļāvības un miera dažādu paaudžu vai dažādu viedokļu skatījumā tad arī atspoguļosim ar atbilstošiem izteiksmes līdzekļiem," skaidro komponists.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu paradīzes" un Lielās ģildes kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!