Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 15. oktobrī, pulksten 19.00 Lielajā Ģildē izskanēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) jaunās sezonas pirmais "Simfoniskais hits ar Goran Gora" – multimediāls koncerts, kurā populārais mūziķis Goran Gora iepazīstinās ar klasiskās mūzikas hitiem, to rašanās vēsturi, komponistu dzīves līkločiem un skaņdarbu ceļu līdz popularitātes virsotnēm. Kā sola organizatori no LNSO, koncertu stāsti, tiks ietērpti komiksu valodā.

Sezonas pirmajā koncertā klausītāji tiks iepazīstināti ar Sergeja Prokofjeva "Klasisko" simfoniju un Volfganga Amadeja Mocarta "Sinfonia concertante" četriem pūšaminstrumentiem un orķestrim. Koncerta diriģents – Modests Barkausks.

Atgādinām, ka jau kopš 2014. gada LNSO sadarbībā ar mūziķi un dziesmu autoru Goran Gora iepazīstina ar klasisko mūziku klausītājus, kas nav pieredzējuši koncertu apmeklētāji. Koncertciklā klausītājiem tiek piedāvāts noklausīties slavenu komponistu sacerētos muzikālos hitus un Goran Gora vienkāršā un atraktīvā stāstījuma gaitā gūt priekšstatu par attiecīgā komponista iedvesmas avotiem, ietekmēm un laikmetu, kurā viņš strādājis. Koncerts veidots ikvienam klausītājam – gan jauniešiem, gan arī jebkura cita vecuma interesentiem, kas vēlas gūt ieskatu komponista radošās dzīves ceļā.

Kā uzsver LNSO pārstāvji, priekšzināšanas mūzikā nav nepieciešamas. Koncertu muzikālā daļa tiks papildināta arī ar vizuālo attēlojumu, paplašinot klausītāju priekšstatus par izciliem meistariem, kas palaikam var šķist vēstures putekļu klāti. Šī gada jaunums – koncerta programmas atspoguļošana animētu komiksu veidā, kurus apmeklētāji varēs vērot zāles lielajā ekrānā.

Koncerta radošā komanda un ideju ģeneratori ir trīs zināmi Latvijas mākslinieki – Roberts Rubīns, Krišs Salmanis un Jānis Joņevs. Roberts Rubīns – uzvedumu "Abas malas", "Zemgales gredzens", "Vulkānu simfonija" režisors – ir meistars spilgtu vizuālo ideju animēšanā un inscenēšanā, ko varam vērot, piemēram, vairākās Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijās. Mākslinieks, "Purvīša balvas" ieguvējs Krišs Salmanis ir spēcīgu māksliniecisko ideju autors un īstenotājs. Savukārt koncertu stāstījumu veidos pazīstamais rakstnieks un nu arī scenārists Jānis Joņevs, kuru plašu popularitāti guvis ar savu romānu "Jelgava 94".

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu paradīzes" un Lielās ģildes kasēs. Skolēniem un studentiem biļetes iespējams iegādāties ar 30% atlaidi. Koncerta apmeklētāji aicināti ierasties uz koncertu vismaz pusstundu pirms koncerta, izvairoties no drūzmēšanās un savlaicīgi ieņemot vietas zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!