Pagājušajā nedēļā notikušais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mūziķu iekšējais balsojums par sadarbības turpināšanu ar pašreizējo LNSO galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju Karelu Marku Šišonu parādījis, ka ar pārliecinošu vairākumu LNSO mūziķi vēlas, lai arī turpmāk orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs būtu Šišons, portālu "Delfi" infpormē LNSO runasvīrs Mārtiņš Pučka.

"Tik pārliecinošs mūziķu balsojums par LNSO galveno diriģentu sen nav bijis. Tas parāda, ka mūziķi augstu novērtē Maestro Šišona veikto darbu un kopīgi sasniegtos rezultātus un vēlas turpināt uzsākto kursu mākslinieciskā līmeņa celšanā. Šis balsojums parāda, ka, pēc mūziķu domām, Šišons ir "īstais" diriģents Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim, kurš tic orķestrim un cīnīsies par tā tiesībām," norādījusi LNSO valdes locekle Ilze Paidere - Staķe.

Viņa tāpat uzsvērusi, ka arī Šišons uzskata, ka "LNSO ir orķestris ar neierobežotām iespējām, ja vien tam tiks sniegts nepieciešamais atbalsts".

Karels Marks Šišons ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs no 2009. gada septembra. Esošais līgums paredz šos pienākumus pildīt līdz 2012. gada maijam.

Sākotnēji finansējums galvenā diriģenta atalgojumam tika piešķirts kā mērķdotācija papildus kopējai orķestra dotācijai no Kultūras ministrijas, taču pašlaik nav skaidras atbildes par to, vai Kultūras ministrija šādu mērķdotāciju LNSO plāno arī turpmāk.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!