Foto: Publicitātes foto

Lielajā ģildē 14. aprīlī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un diriģents Andris Vecumnieks aicina mazos klausītājus uz ceturto un pēdējo šīs sezonas koncertu bērniem "Kā lai es pasaku pasaku?", kurā skanēs jauno latviešu komponistu darbi, portālu "Delfi" informē LNSO pārstāvji.

Šis koncerts būs īpašs un atšķirīgs no visiem līdzšinējiem, jo tajā tiks atskaņoti sešu jauno komponistu, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studentu, īpaši šim koncertam sacerēti skaņdarbi. Šīs sezonas sākumā LNSO bērnu koncertu mākslinieciskais vadītājs un JVLMA pasniedzējs Andris Vecumnieks aicināja jaunos JVLMA kompozīcijas nodaļas studentus komponēt skaņdarbus, kuru sižeta pamatā ir tautā zināmas pasakas. Šim aicinājumam atsaucās seši studenti, kuru radītie skaņdarbi tiks pirmatskaņoti 14. aprīļa bērnu koncertā.

Koncertā izskanēs Lauras Gustovskas "Sarkangalvīte un …", Oskara Herliņa "Nezinītis uz mēness", Evijas Vecumnieces "Sniega karaliene", Jutas Bērziņas "Zvaigņu dālderi", Jāņa Ķirša "Zaķis un ezis" un Santas Zaķes "Sniegbaltīte".

Koncerta starpbrīdī mazie klausītāji tiks aicināti iepazīties ar dažādiem sitaminstrumentiem un paši izmēģināt roku to spēlēšanā. Savukārt koncerta otrajā daļā tiks atskaņots Latvijā labi pazīstamā komponista Jura Karlsona skaņdarbs "Tvaika mašīna".

Koncertu cikla "Simfoniskie koncerti bērniem" mērķis ir uzrunāt mazos klausītājus un rosināt viņos interesi par klasisko mūziku, instrumentiem un populārākajiem dažādu tautu un laiku komponistu sacerējumiem. Koncertu cikla mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Andris Vecumnieks, bet mūzikas instrumentu demonstrēšanā piedalās paši simfoniskā orķestra mūziķi.

Simfoniskos koncertus bērniem un vecākiem LNSO organizē jau piekto sezonu, un šie tematiskie muzikālie pasākumi ir izpelnījušies lielu klausītāju atsaucību.

Koncerta krievu valodā sākums plkst.11.00, bet latviešu – plkst.14.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!