Foto: Publicitātes foto
Turpinot ciklu "Visas Brāmsa simfonijas", 14. janvārī Ventspilī un 15. janvārī Rīgā izskanēs Johannesa Brāmsa Trešā simfonija, kas koncerta programmā iekļauta līdzās viņa "Vācu rekviēmam".

Lieldarba atskaņojumā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris "Latvija", un solisti būs Eiropas un ASV operteātros spožus panākumus guvušie dziedātāji Džeklina Vāgnere (soprāns) un Markuss Briks (baritons). Pie diriģenta pults – LNSO mākslinieciskais vadītājs Andris Poga.

"Johannesa Brāmsa Trešā simfonija, ko mēdz saukt par "Heroisko", tapusi komponista briedumgadu augstākajā punktā - 50 gadu vecumā. Šo sauc par vienu no personiskākajiem Brāmsa darbiem, un viena no spilgtākajām epizodēm tajā saistās ar muzikālo monogrammu F-A-F jeb fa-la-fa, kuras atšifrējums ir "frei aber froh" - no vācu valodas "brīvs, bet līksms". Simfonijas trešā daļa bijusi daudzu populārās mūzikas pārstāvju iedvesmas avots - viņu skaitā ir Seržs Gensbūrs, Karloss Santana, Frenks Sinatra u. c," par programmu stāsta koncerta rīkotāji.

Koncerti notiks 14. janvārī Ventspils teātra namā "Jūras vārti" un 15. janvārī Rīgas Lielajā ģildē. Pasākumu sākums 19:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!