Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) koncertmeistara Georgija Sarkisjana vadībā un izcilā flautiste Dita Krenberga aicina uz skaistāko pavasara koncertu atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē – "Mocarts, Haidns un Korelli". Koncerts notiks 12. martā plkst. 19.00.

Koncertā, kurā skanēs Korelli Concerto grosso solminorā, Mocarta Pirmais koncerts flautai un orķestrim Solmažorā, kā arī Karla Nilsena Svīta stīgu instrumentiem un Haidna Simfonija Hob.I:64 Lamažorā Tempora mutantur, satiksies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) stīgu instrumentālisti un nebūs diriģenta – viņa vietā stāsies atskaņojuma vadītājs, un tas būs LNSO koncertmeistars jeb pirmā vijole Georgijs Sarkisjans.

Dita Krenberga ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra flautu grupas koncertmeistare kopš 2006. gada. Viņa regulāri koncertē kā soliste un kamermūziķe Latvijā, Eiropā, ASV, Kanādā, Austrālijā un Japānā. Klajā nākuši arī divi mākslinieces solo albumi – 1995. gadā un 2007. gadā ("Laikmeta ainavas" kopā ar pianisti Ievu Ošu). Dita Krenberga ir vairāku prestižu un starptautisku mūzikas konkursu laureāte, bet par izciliem sasniegumiem izpildītājmākslā 2000. gadā saņēmusi "Latvijas Lielo mūzikas balvu".

Georgijs Sarkisjans, kurš LNSO koncertmeistara amatu ieņem kopš 2015. gada vasaras, ir apguvis teicamas vijoļspēles prasmes Dārziņskolā un Diseldorfas Mūzikas augstskolā. Viņam ir liela pieredze orķestranta un solista ampluā, kamermuzicēšanā un mūzikas pedagoģijā. Georgijs Sarkisjans ir spoži talantīgs vijolnieks ar mūsdienīgu eiropeisku skatienu uz mūziku, un tas ļauj teikt, ka 12. marta koncertā iekļautā baroka un klasicisma mūzika uzmirdzēs asprātīgā, laikmetīgā lasījumā, vienlaikus ievērojot stila noteikumus.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!