Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē, no 20. līdz 22. augustam Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors" norisinās ikgadējais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra rīkotais festivāls "LNSO Vasarnīca". 21. augustā pulksten 16 tiešraidē piedāvajam baudīt festivāla koncertu "LNSO un Čaikovskis".

Koncerts notiks Latgales vēstniecības "Gors" Lielajā zālē. LNSO sadarbībā ar Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra un Igaunijas Valsts simfoniskā orķestra mūziķiem diriģenta Andra Pogas vadībā atskaņos Pētera Čaikovska fantāzijuvertīru "Romeo un Džuljeta".

Izskanēs arī Čaikovska populārais Pirmais klavierkoncerts ar pasaulē pieprasītā pianista Luka Geņuša solo.

Krievu–lietuviešu izcelsmes pianists Luks Geņušs dzimis Maskavā izcilā mūziķu ģimenē. Piecu gadu vecumā viņš sāka apgūt klavierspēli Friderika Šopēna mūzikas koledžā Maskavā, 2008. gadā absolvējot to ar izcilības apbalvojumu. Viņš sevi pieteicis kā viens no aizraujošākajiem un atšķirīgākajiem savas paaudzes māksliniekiem. Luks Geņušs ir vairāku prestižu starptautisku konkursu laureāts, īpaši izceļama sudraba medaļa 2015. gada Čaikovska konkursā Maskavā un 2010. gada starptautiskajā Šopēna konkursā.

"LNSO vasarnīca" ir LNSO vasaras festivāls ar klasiskām un neakadēmiskām programmām. Festivāla ideja – doties prom no galvaspilsētas tuvāk citu Latvijas koncertzāļu klausītājiem. Festivāls iepriekš skatītājus priecējis gan Cēsīs, gan Ventspilī, bet septītajā norises gadā tas atgriežas Rēzeknē, kur festivāls iepriekš norisinājies divreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!