Foto: AFP/Scanpix

Losandželosā, Nokia teātrī 11. oktobrī noticis dziedātājai Vitnijai Hjūstonei veltīts piemiņas koncerts, kas tika rīkots kā īpašs ”Grammy” šovs, ko vēlāk stundu garā pārraidē demonstrēs televīzijā, raksta ārvalstu prese.


Koncertā uzstājās virkne mūzikas un ekrāna zvaigznes, tai skaitā dziedātāja Britnija Spīrsa, aktrise Halle Berija, reperis LL Cool J un citi, daloties atmiņu stāstos par pāragri mūžībā aizgājušo r'n'b zvaigzni.

Pasākumā ”We Will Always Love You: A Grammy Salute to Whitney Houston” muzicēja arī dziedātāji Dženifera Hadsone un un Ašers, kuri izpildīja slavenākos Hjūstones hītus.

”Viņa ir iedvesmojusi vairāku paaudžu mazās meitenes un jaunās sievietes, noticēt savam sapnim un tam, ka īstā vērtība ir sevī pašā. Es biju viena no tām mazajām meitenēm, kas vēlāk pieauga, bet nekad, nekad neesmu pārstājusi mīlēt Vitniju Hjūstoni,” pasākumā klātesošajiem teica aktrise Halle Berija.

Savukārt Britnija Spīrsa uzsvēra Hjūstones nozīmi savā karjerā, atceroties, ka tieši ar kaverversiju Hjūstones dziesmai "I Have Nothing" tikusi pamanīta un parakstījusi savu pirmo līgumu ar ierakstu kompāniju.

Piemiņas koncertu apmeklēja arī Hjūstones meita Bobija Kristina Brauna, kā arī Klaivs Deiviss, kurš atklāja Hjūstoni kā izcilu dziedātāju.

Atgādinām, ka dziedātāja Vitnija Hjūstone tika atrasta mirusi Losandželosā, "Beverly Hilton" viesnīcas numurā šī gada 11. februārī, tieši pirms "Grammy" balvas pasniegšanas ceremonijas. Vēlāk tiesu medicīnas eksperti par nāves cēloni atzina "nejaušu noslīkšanu viesnīcas vannā pēc kokaīna lietošanas, kura var būt izraisījusi sirdslēkmi". Hjūstone bija 48 gadus veca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!