Rīgas Domā 20.janvārī plkst.19.00 notiks Latvijas Universitātes pūtēju orķestra un Latvijas Universitātes jauktā kora "Juventus" koncerts, kurā pirmo reizi Baltijā tiks atskaņots vācu komponista Rolfa Rudina "Rekviēms", portālu "Delfi" informē koncerta organizatori.

Koncertā pie diriģenta pults būs Jānis Puriņš, soliste Baiba Berķe. Koncertā piedalīsies arī ērģelniece Diāna Jaunzeme, atskaņojot Paula Dambja, Konstantīna Mikolaja Čurļoņa, Arvo Pērta mūziku.

Par vienu no savas radošās darbības virzieniem Latvijas Universitātes pūtēju orķestris (diriģents Jānis Puriņš) ir izvēlējies pasaulē atzītu monumentālu skaņdarbu atskaņošanu un ierakstīšanu CD formātā. 2009.gadā kopā ar Latvijas Universitātes jaukto kori "Juventus" tika ieskaņots pirmais CD – Šeina Vudborna "Roravas mesa" korim un orķestrim. Šis nekomerciālais kompaktdisks ir saņēmis daudzu mūzikas speciālistu atzinību visā pasaulē par ieraksta māksliniecisko kvalitāti. Tieši tāpēc sekoja otrs piedāvājums- ierakstīt un izdot vācu komponista Rolfa Rudina "Rekviēmu", op.70. Šobrīd darbs pie CD jau ir pabeigts un 20.janvāra koncertu Rīgas Domā var uzskatīt par abu kolektīvu jaunā kompaktdiska prezentāciju.

Rolfs Rudins (dzimis 1961.gada 9.decembrī) ir viens no izcilākajiem vācu mūsdienu komponistiem, kura simfonisko mūziku pūtēju orķestrim, kamermūziku un kora dziesmas atskaņo visā pasaulē. R.Rudina skaņdarbi ir prēmēti dažādos vācu un starptautiskos kompozīciju konkursos. Viņš regulāri vada kompozīcijas un diriģēšanas meistarklases un seminārus, izdod kompaktdiskus. Viens no populārākajiem Rolfa Rudina skaņdarbiem ir "Der Traum des Oenghus", op.37 un "Die Druiden", op.38.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Rīgas Doma kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!